Daniel Radcliffe mint Ig Perrish

Vidd hírét!
 
 

Daniel Radcliffe fogja játszani a főszerepet Joe Hill regényének, a Szarvaknak az adaptációjában. A 22 éves brit színész határozott és merész lépéseket tesz azért, hogy lerázza magáról a Harry Potter-bélyeget – jelentjük: egész jó úton jár. Na nem mintha nem kellene büszke legyen arra, hogy Harry Potterként nőtt fel, de megértjük ha 22 évesen az ember nem vágyik minden porcikájával arra, hogy egy életen keresztül “A Varázslófiú”-ként emlegessék. Idén már láthattuk egy produkcióban, Susan Hill regényének 2012-es adaptációjában a főszerepet osztották rá. Ősztől a Szarvak forgatásán fog felbukkanni, az Alexandre Aja rendezte mozifilmben szintén a főszerepet kapta meg.

Joe Hill regénye, a Szarvak magyarul az idén jelent meg az Európa Könyvkiadó gondozásában. A regény főszereplője, Ig Perrish egy részeg éjszaka után arra ébred, hogy irtózatosan fáj a feje… és a tükörbe nézve azt látja, hogy szarvak nőttek a halántékán. Ig először azt hiszi, hallucinál, a gyász és a harag elvette az eszét. Hiszen az utóbbi egy évet a maga privát purgatóriumában töltötte: egy esztendővel ezelőtt erőszakolták és gyilkolták meg brutális módon, felfoghatatlanul a szerelmét, Merrin Williamset. A teljes idegösszeomlás is szinte természetes lenne nála. Csakhogy ezek a szarvak valódiak. Azelőtt Ig a boldogok gondtalan életét élte: gazdag szülők gyermekeként, tévésztár báty öccseként megvolt mindene, pénz, biztonság, megbecsülés. Megvolt mindene, sőt annál több is – Merrin szerelme, akivel együtt osztoztak romantikán, diákkori felelőtlenségeken, egy csakis kettejüknek kijutó, varázsos kalandon. Merrin halálával mindez oda lett. Noha Ig volt az egyetlen gyanúsított, bíróság elé sohasem került, de fel sem mentette soha a kisváros, Gideon közvéleménye: persze hogy azért úszta meg, mert befolyásos szülei vannak! Mintha mindenki elhagyta volna Iget, még az Isten is. Talán csak egyvalaki nem: a benne lakozó ördög. És most, ezekkel a szarvakkal, Ig rettenetes erőre tesz szert – olyan tehetségre, amellyel végre kinyomozhatja, ki ölte meg Merrint, ki tette tönkre az életét. És bosszút állhat.

A forgatás ősszel kezdődik, a premierről egyelőre nincs információ. A főszerepre eredetileg Shia LeBoeuf volt az esélyes, de végül Radcliffe kapta a szerepet. Radcliffe egyébként jövőben egy másik olyan produkcióban is felbukkan, amelynek szintén irodalmi vonatkozásai vannak: a Kill Your Darlings-ban a beat generáció nagy költőjét, Allen Ginsberget játssza majd. A film egy 1944-es gyilkosságot mesél el, amelybe Ginsberg mellett Jack Kerouac és William Burroughs is belekeveredett.


Vidd hírét!