Újdonságok július végén

Vidd hírét!
 
 

Hiába van uborkaszezon, szinte minden ízlésnek és korosztálynak találni újdonságot a könyvek piacán. Íme:

Romantikusoknak: Yorkshire puding Klub

A Yorkshire puding Klub három, válaszút elé kerülő nő megható és bájos története. A három negyvenes éveihez közeledő dél-yorkshire-i barátnő egyszerre esik teherbe, miután elzarándokoltak egy ősi termékenységi szoborhoz. A terhességgel Helen legszebb álma válik valóra, bár cseppet sem rózsás a helyzete. Nemcsak múltjának démonjaival kell megküzdenie, hanem a látszólag tökéletes házassága is épp most jut válságba. Janey kész katasztrófaként éli meg ezt az állapotot, attól fél, örökre búcsút mondhat a karrierjének. Nem is érti, hogyan történhetett, hiszen férjével, a babavárástól teljesen felvillanyozódott George-dzsal mindig nagyon vigyáztak. Elizabeth megnyomorított gyermekkora és érzelmi bizonytalansága miatt úgy gondolja, hogy soha nem lenne szabad gyereket vállalnia. Gyötri a kétség, hogy képes lesz-e szeretni a születendő babát.

A 150 centi magas Milly Johnson regényeket és üdvözlőkártyákat ír. Amikor éppen nem ír, akkor olasz nyelvet tanul, olvas, vagy iskolai egyenruhákat vasal. Két fiával és számos kerge háziállattal Barnsley-ben, Dél-Yorkshire-ban él. A Yorkshire puding Klub az első regénye itthon, az Ulpius-ház Kiadónál jelenik meg.

Borzongásra vágyóknak: Lélektolvajok

Valami nincs rendben Kaylee Cavanaugh-val; megérzi, ha valaki a közelében meg fog halni. És amikor ez bekövetkezik, egy ellenállhatatlan erő arra kényszeríti, hogy sikítson, mint egy lidérc. Szó szerint. Kaylee szívesebben foglalkozna azzal, hogy végre sikerült felkeltenie az iskola legjobb pasijának a figyelmét. De nehéz végigcsinálni egy romantikus randevút olyasvalakivel, aki láthatóan többet tud az ember kényszeres sikítozásáról, mint ő maga. Amikor pedig az iskolatársaik látszólag ok nélkül sorra holtan esnek össze, csak Kaylee tudja, ki lesz a következő.

A 34 éves Rachel Vincent 2009-ben kezdte írni a Soul Screamer-sorozatot, a Jaffa Kiadó gondozásában megjelenő könyv a sorozat első része. Amerikában Kaylee Cavanaugh kalandjainak hatodik része jelenik meg az idén.

Block/Scudder rajongóknak: Tánc a mészárszéken

Matt Scudder szerint senki sem állhat az erkölcs és a törvény fölött pénze, hatalma és befolyása miatt, éppen ezért azonnal igent mond, amikor megbízzák azzal, hogy derítse ki, Richard Thurman valóban megölte-e gyönyörű és terhes feleségét – és még meg is úszta a gyilkosságot. A kérdésre meglehetősen egyszerű a válasz, csakhogy New York nem az a város, ahol az ember bármit könnyen megkaphat. Scudder, amikor még keményen piált, a város minden utcasarkán otthagyott egy darabot a lelkéből, ám ez az ügy mindennél mocskosabb, amit a Nagy Almában megtapasztalt. A nyomokat követve eljut a város szexiparának legaljára, ahol egy fiatal gyerek élete nem más, mint egy árucikk, amit meg lehet venni, tönkre lehet tenni… aztán elpusztítani.

Lawrence Block Scudder-sorozatának kilencedik darabja méltán nyert Edgar Allan Poe-díjat, Matt Scudder pedig megérdemelten lett a modern krimiirodalom egyik legkiemelkedőbb alakja. A sorozatot itthon az Agave Könyvek gondozza.

Gyermekeknek: Honky Tonk kalózok

A neves német író-forgatókönyvíró, Joachim Masannek neve jól ismert a magyar gyerekek körében is: az elmúlt tíz évben A vad focibanda című sikerszériája több ezer kicsinek volt meghatározó olvasmányélménye világszerte. A szerző Honky Tonk kalózok című új könyvsorozata térben és időben is különleges kalandokat ígér, s legalább ennyi kis- és nagykamaszt fog magával ragadni, mint a Vad banda szereplőinek élete!

A Honky Tonk kalózok sorozat négy ifjú kalóz kalandjait meséli el: Pokolkutyája Vili ügyes csaló és zsebtolvaj, legjobb barátja, Jo, zseniális feltaláló és igazán jószívű kisfiú, Moses Kahiki, a Nap Lovagja ravasz szélhámos, Honky Tonk Hanna pedig egy lélegzetelállítóan szép és szeszélyes, messzi földön hírhedt kalózlány. A Scolar Kiadó a napokban a sorozat első két részével örvendezteti meg a gyerekeket.

Az ígéret földje címet viselő első kötet cselekménye 1760-ban, a háború sújtotta Berlinben kezdődik. Itt él Pokolkutyája Vili, a tizennégy éves utcakölyök, aki ügyes lopásokból és csalásokból tartja fent magát és kis barátját, Jót. Vilinek azonban van egy nagy álma: igazi karib-tengeri kalózzá akar válni. Úgy tűnik, ez az álom egy nap valóra válhat, mert amikor Vili elemeli a gonosz Talleyrand báró varázserejű amulettjét, a francia foglyul ejti, majd Jóval és a fogságban megismert ravasz Moses Kahikivel együtt New Nassauba, a kalózok szigetére viszi. Kiderül, hogy az amulett egy iránytű egyik darabja, s aki az összes részét megszerzi, mesés kincshez juthat. Azonban nemcsak a báró vadászik az iránytűre, hanem a gonosz Blind Black Whistle kalózbandája, no meg a gyönyörű és szeszélyes kalózlány, Honky Tonk Hanna is.

A második epizódban, Az elfelejtett népben folytatódnak a kalózok kalandjai. Vilinek, Jónak, Hannának, Mosesnek és a Triple Twinsnek sikerül megszökniük a gonosz báró, Talleyrand és kalóz szövetségese, Blind Black Soul Whistle elől. Megszerezték a bűvös amulettet is, amelynek segítségével megtalálhatják az elfelejtett népet és az ígéret földjét, ahol mesés kincsek várnak rájuk. Ám a francia báró és a vén kalóz a nyomukban vannak. Ráadásul a kincskeresést megnehezíti, hogy Aweiku, a fiatal bennszülött hercegnő meg akarja akadályozni, hogy bárki is megkaparinthassa a kincset, mely a világ urává teszi a birtoklóját. Aweiku terve csak akkor sikerülhet, ha a sziget mindenestül eltűnik a semmibe. Vilinek komoly döntést kell meghoznia: vagy Aweikuval és az elfelejtett néppel tart, hogy így óvja meg a világot a gonosz és kapzsi emberektől, vagy vérbeli kalózként elrabolja a kincset, hogy ő maga válhasson a világ urává. Sőt, talán létezik egy harmadik megoldás is…


Vidd hírét!