Nathalie második élete – játék

Vidd hírét!
 
 

Szeptember 17-én Magyarországra látogat David Foenkinos francia író, és hétfőn a Nyugati téri Alexandra Könyváruházban személyesen dedikálja legújabb könyvét, a Nathalie második élete című regényét. Az esemény kapcsán az Olvasoterem.com és az Európa Könykiadó játékot szervez, a nyeremény pedig a Nathalie második élete c. regény két dedikált példánya. Az alábbi kérdésekre várjuk a helyes válaszokat:

EREDMÉNYHIRDETÉS:

Véget ért a játék, eredményhirdetés következik, előtte azonban lássuk a helyes válaszokat:

  • Foenkinos a La Délicatesse-t (amelyet magyarra Nathalie második élete-ként fordítottak) 2009-ban írta.
  • Nathalie-t a regényből készült filmben Audrey Tautou játssza.
  • A megadott zenészek közül John Lennon a szerző nagy kedvence, 2010-ben könyvet is írt Lennon címmel róla.

A játékunkon összesen 291 személy vett részt, a válaszadók 75%-a tudta mindhárom kérdésre a jó választ. Közülük sorshúzással döntöttünk, a két szerencsés nyertes pedig:

  • Kovács Máté
  • Preszlikné Mátravölgyi Ágnes

A nyerteseknek gratulálunk, őket e-mailen is értesítjük! Hamarosan újabb játékkal jelentkezünk!

A kérdésekre a fenti űrlapon várjuk a válaszokat, a játék szeptember 13-án, csütörtökön éjfélkor ér véget, eredményt pénteken a reggeli/délelőtti órákban hirdetünk. Két jó megfejtő a Nathalie második élete egy-egy dedikált példányát nyeri. Lehetőség lesz arra is, hogy a könyvet a nyertes személyesen vegye át a szeptember 17-i könyvbemutatón, de a vidékiek sincsenek hátrányban – nekik a kiadó postázza a dedikált példányt. Több helyes megfejtés esetén sorshúzással döntünk.

A könyvről: Nathalie egy baleset során elveszti társát, és a tragédia befejezetté változtatja az életét. Legalábbis ő így érzi – hiába a barátok gyöngéd unszolása, hiába házas főnökének, Charles-nak kitartó udvarlása –, mígnem felbukkan a munkahelyén Markus, a rondának ugyan nem ronda, de mindenképpen jelentéktelen svéd férfi, az az aggályos kolléga, aki az alibinek használt 114-es aktája mögé bújva nap mint nap szemében perzselő vágyakozással lesi az elérhetetlen, gyönyörű Nathalie-t. S mivel az élet csupa kiszámíthatatlanság, egy napon Nathalie lép be Markus szobájába, vadul megcsókolja, majd a ledermedt férfit magára hagyja… Vajon mi lesz a folytatás?

Adatvédelmi elveink nem változtak, az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Ha részt veszel ezen a játékon, azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk.


Vidd hírét!