Kevesebbet olvasnak a gyerekek

Vidd hírét!
  •  
  •  

Egy pénteken közzétett jelentés szerint a gyerekek több mint ötöde egyáltalán nem olvas a szabadidejében – írja a The Guardian. A Nagy-Britanniában végzett felmérés eredménye azt mutatja, hogy 2005 óta csökkent azon gyerekek száma, akik pusztán szórakozásból olvasnak, az iskola padján kívül.


A National Literacy Trust 21 000 gyermek olvasási szokásait és szabadidős tevékenységeit vizsgálta, amelynek során kiderült, hogy tízből csak három gyerek olvas – ez kevesebb, mint a legelső hasonló felméréskor volt, 2005-ben. Hét éve a megkérdezettek 66%-a olvasott képesújságokat és folyóiratokat, ma csak az 57%-a teszi ezt. A tanulmány azt is kimutatta, hogy azok, akik a szabdidejükben is olvasnak, általában kimagasló iskolai eredményekkel rendelkeznek.

A kutatás rámutatott arra is, hogy a gyerekek a televízió miatt kerülik a könyveket – a megkérdezettek 54%-a válaszolta azt, hogy olvasás helyett inkább tévézik. Jonathan Douglas, a felmérést végző National Literacy Trust igazgatója aggasztónak tartja az eredményeket, és arra kéri a londoni kormányt, hogy tegyen valami annak érdekében, hogy ezt a folyamatot megállítsák. Az Oktatási Minisztérium szóvivője szerint nem meglepő az eredmény, és azt jelzi, hogy folytatni kell azt a tevékenységet, amely a gyerekek könyvek iránti szeretetét hivatott erősíteni.


Vidd hírét!
  •  
  •