Elek apó meséi – játék

Vidd hírét!
  •  
  •  

Ráadásként még egy játék: a Népmese Napja és Benedek Elek születésnapja alkalmából a General Press Kiadóval is játszunk. Az alábbiakban tizenhárom mesecímet adunk meg, bár mindegyik cím kissé hiányos. A betűket neked kell beraknod a hiányzó mezőkre, s ha mind a tizenhárom címmel kész vagy, akkor olvasd össze fentről lefelé a sárga négyzeteken található betűket: az eredmény egy tizennegyedik mese címe. A közös bennük, hogy mindet Benedek Elek írta. A kép alatti űrlap segítségével ezt a címet küldd be!


  

A játék szeptember 30-ig tart, és a General Press jóvoltából két nyertes egyenként három Benedek Elek-könyvet nyer. Több jó megfejtés esetén természetesen sorshúzás dönt a nyertesek kilétéről; eredményhirdetésre hétfőn, október elsején kerül sor.

A JÁTÉK VÉGET ÉRT, EREDMÉNYHIRDETÉS KÖVETKEZIK…

A fenti rejtvényben a következő Benedek Elek-mesék címét rejtettük el:

A FEKETE HAVAS
A HAZUG LEGÉNY
A PELIKÁNMADÁR
A CSUDAEREJŰ SÁR
TÖBBSINCS KIRÁLYFI
HAMMAS GYURKA
A HALÁSZ FIA
KONDÁS JANKÓ
SZÉP PALKÓ
AZ ARANYTULIPÁN
A SZALMA KIRÁLY
A TEJKÚT
A BUJDOSÓ MACSKA

Ha a mesecímekből az aláhúzott betűket fentről lefelé haladva összeolvastad, egy újabb Benedek Elek mese címét találtad, ez pedig a FURULYÁS PALKÓ volt.

374 ember játszott Elek apó meséskönyveiért, egyetlen játékos kivételével mindenki sikeresen megfejtette a rejtvényt. A szerencse az alábbi olvasóinknak kedvezett:

Jóbi Attila
Nemesné Oláh Ildikó

A nyerteseknek gratulálunk!

Adatvédelmi elveink nem változtak, az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Ha részt veszel ezen a játékon, azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk.


Vidd hírét!
  •  
  •