Borzongunk: halloween-játék!

Vidd hírét!
 •  
 •  

Halloween alkalmából az Európa Könyvkiadóval játszunk, és három nyertesnek egy-egy Stephen King-regényt adunk. A játék teljes egészében King nevéhez kapcsolódik – hát ki máshoz kapcsolódhatna, ha egyszer halloweenről beszélünk. Az alábbiakban egy rendhagyó kvízt állítottunk össze, de nem elég csak a kvízt jól megoldani, ennél többre lesz szükség. Hét nevet soroltunk fel, valamennyien egy-egy King-regény szereplői. Minden névhez három regénycímet adtunk, te meg kell találd, hogy melyik a helyes párosítás. A regénycímek mellett betűket találsz. Ha mind a hét névhez sikerült megtalálni a címeket, akkor a jó regénycímek melletti betűket fentről lefelé olvasva egy újabb olyan szereplő nevét kapod, aki szintén egy Stephen King regényben szerepelt. A kérdés így szól: mi ennek a könyvnek a címe?


A játék november 4-én, vasárnap éjfélkor ér véget, eredményt hétfőn, november 5-én a délelőtti órákban hirdetünk. Három nyertes egy-egy, az Európa Könyvkiadó által felajánlott King-könyvet nyer. A nyereményalapba az alábbi könyvek kerültek:

  • A mobil
  • A tűzgyújtó
  • Napnyugta után

Amennyiben csak három jó válasz érkezik, úgy a leggyorsabb A mobilt, a második A tűzgyújtót, míg a harmadik jó megfejtő a Napnyugta utánt nyeri. Több helyes megfejtés esetén sorsolunk, és a nyereménykönyveket ugyanebben a sorrendben sorsoljuk ki.

Íme a rendhagyó kvíz:

1. Edgecombe

A Búra alatt (O)
A halálsoron (T)
Carrie (P)

2. Epping

11/22/63 (R)
A tűzgyújtó (A)
Dolores (C)

3. Andersen

A rémkoppantók (E)
A holtsáv (F)
Borzalmak városa (I)

4. Torrance

A két Rose (S)
Rémület a sivatagban (U)
A ragyogás (N)

5. Cunningham

Lisey története (Y)
Christine (T)
Rémautó (L)

6. Creed

A mobil (A)
Állattemető (O)
Duma Key (Z)

7. Halleck

Sorvadj el! (N)
Az. (E)
Tortúra (M)

(Ha segítségre szorulsz, használd az Európa Könyvkiadó weboldalát!)

Ha megvannak a helyes válaszok, olvasd össze a mellettük található betűket. Egy újabb King-regénynek a szereplőjét kapod. A kérdés úgy szól:

VÉGET ÉRT A JÁTÉK, EREDMÉNYHIRDETÉS KÖVETKEZIK:

Mindenekelőtt lássuk a helyes megfejtéseket. A felsorolt neveket a következőképpen kellett párosítani a regénycímekkel:

1. Edgecombe – A halálsoron (T)
2. Epping – 11/22/63 (R)
3. Andersen – A rémkoppantók (E)
4. Torrance – A ragyogás (N)
5. Cunningham – Christine (T)
6. Creed – Állattemető (O)
7. Halleck – Sorvadj el! (N)

Ha a helyes megfejtések melletti betűket fentről lefelé összeolvassuk, a Trenton nevet kapjuk. Ő Donnan Trenton, a nő, aki a gyerekével egy lerobbant autóban reked a kocsifeljárón egy autószerelő udvarán, és egy várszomjas kutya tartja rettegésben. Rémlik már? A kérdés úgy szól: Trenton melyik regényben szerepelt. A helyes válasz a Cujo.

Több mint 200-an vettek részt a játékban, és 96%-a jól fejtette meg a rejtvényt, így sorshúzással döntöttünk a nyerteskről. Az alábbi játékosok 1-1 Stephen King-könyvet nyertek, a nevük mellett a megnyert könyv címe is olvasható:

  • Loós Tamás (A mobil)
  • Kovács Péter (A tűzgyújtó)
  • Hernádi Viktor (Napnyugta után)

A nyerteseknek gratulálunk, őket e-mailben is értesítjük! Hamarosan újabb játékkal jelentkezünk!

Figyelem, fővárosi nyertesek személyesen vagy megbízott által vehetik át a nyereményt! Vidékieknek a kiadó postázza a könyvet!

Adatvédelmi elveink nem változtak, az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Ha részt veszel ezen a játékon, azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk.


Vidd hírét!
 •  
 •