Játék – Argo: film és könyv

Vidd hírét!
  •  
  •  

November 14-én jelenik meg Antonio Mendez és Matt Baglio könyve, Az Argo-akció; a könyv és a film magyarországi premierje apropóján pedig játszunk. Az Argo-akció igaz történetet dolgoz fel: hat amerikai diplomata filmbe illő szökésének történetét. A menekülési  akció kezdete Irán, ideje 1979 novembere. A történetet az akció egyik résztvevője, Tony Mendez, és az amerikai oknyomozó újságíró, Matt Baglio vetették papírra, a könyv – és Mendez elbeszélései – alapján Ben Affleck pedig filmet is forgatott. A hazai mozik 2012. november 22-én kezdik vetíteni a produkciót. A Partvonal Kiadóval közösen szervezett játékunkon a helyes megfejtők között a premier előtti, november 19-i vetítésre szóló két páros mozibelépőt és egy-egy könyvet sorsolunk ki. Ahhoz, hogy esélyed legyen megnyerni a páros mozibelépő valamelyikét és a könyvet, helyesen kell válaszolnod az alábbi kérdésekre.


A JÁTÉK VÉGET ÉRT, EREDMÉNYHIRDETÉS KÖVETKEZIK!

A nyertesek előtt lássuk a helyes válaszokat:

  1. Az Argo-akció idején Jimmy Carter volt az Amerikai Egyesült Államok elnöke.
  2. A diplomaták az akció során kanadai állampolgároknak hazudták magukat.
  3. Ben Affleck a filmen Tony Mendez CIA-ügynököt alakítja.
  4. Matt Baglio korábbi könyve A rítus volt.

A játékon valamivel több mint 500 ember vett részt, a válaszadók közel 97%-a tudta a helyes válaszokat, így a nyertesek kilétéről sorshúzással döntöttünk. Az alábbi két játékosunk a premier előtti vetítésre szóló páros mozibelépőt és Az Argo-akció-könyvet nyert:

  • Dib Mariann
  • Dőry Zoltán

A nyerteseknek gratulálunk, őket e-mailben személyesen is megkeressük! A többieknek pedig köszönjük a játékot! Holnaptól, 2012. november 16-tól újabb játék…

A játék november 14-én, szerdán éjfélkor ér véget, eredményt csütörtökön, november 15-én délelőtt hirdetünk. Több helyes megfejtő esetén természetesen sorshúzással döntünk a nyertesek kilétéről. Figyelem! A mozibelépő és a könyvnyeremény együtt jár, és a könyvet a Partvonal Kiadó a premier előtti vetítés helyszínén (WestEnd) adja át. Vidékieket is szívesen látnak a vetítésen, de ha a nyertes vidékről nem tud eljönni, úgy a kiadó a könyvet postázni fogja. A nyeremény átruházható – amennyiben a nyertes nem tud vagy nem akar elmenni a filmre, átruházhatja azt barátjára, ismerősére, rokonára – ez esetben a könyvet is a helyszínen megjelenő személynek adjuk oda.

A nyereményről:

Több mint 30 évvel ezelőtt a világ közvéleményét is megrázó túszejtő akció történt Teheránban: több tucat amerikait raboltak el iráni militánsok az amerikai nagykövetségről. Hatuknak azonban sikerült elrejtőznie, de csak ideig-óráig. Amerikában a tapasztalt CIA-ügynököt, Tony Mendezt jelölték ki a feladatra, hogy szervezze meg a hat bujkáló szöktetését Iránból. Mendez zseniális, ám kockázatos tervet eszelt ki: ál-hollywoodi stábot szervezett maga köré (CIA-emberekből és valódi álomgyári munkásokból vegyesen), majd Teheránba ment, hogy ott önmagát az Argo című hollywoodi sci-fi producerének, bujkáló honfitársait stábnak beállítva megkíséreljék az országból való kijutást.

Adatvédelmi elveink nem változtak, az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Ha részt veszel ezen a játékon, azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk.


Vidd hírét!
  •  
  •