Bridget Jones visszatér

Vidd hírét!
 
 

Helen Fielding brit írónő jó hírrel örvendeztette meg a rajongóit folyó év november 9-én, amikor bejelentette, hogy mindenki kedvenc szinglije jövőre visszatér egy harmadik regényben. Állítólag ezúttal nem lesz cigaretta, nem lesz alkolhol, jeletőségét veszíti a súlya, és a küszöbön áll egy gyerek világrajötte. Bridget Jones élete egy új szakaszába lép. De azért marad annyi a szingli nő szokásaiból, amin bőven lehet szórakozni.

Helen Fielding pénteken, november 9-én jelentette be, hogy Nagy-Britannia (és a világ) kedvenc szinglije 13 évvel azt követően, hogy először felbukkant az első kötet lapjain, visszatér egy harmadik regényben, amelynek a cselekménye Londonban játszódik, és amely angolul várhatóan 2013 őszén jelenik meg. Fielding kiadója, a Random House-hoz tartozó Jonathan Cape csak annyit árult el, hogy az új regény Bridget életének egy egészen más szakaszát mutatja be; arról nem beszélt sem a kiadó, sem a szerző, hogy Bridget állandó szeretői, Mark Darcy és Daniel Cleaver is szerepelnek-e a könyvben, sem arról, hogy a történet időben közvetlenül a második regény cselekménye után játszódik, vagy Bridget is haladt a korral – mert ha igen, akkor körülbelül a negyvenes éveinek második felét tapossa. Ez utóbbira utalhat a szerző nyilatkozata, miszerint “az új regény a mai Londonban játszódik”. Darcy és Cleaver szerepéről az írónő sem árult el semmit, csak annyit mondott: egyes szereplők maradnak, mások eltűnnek. Ha az emberek a könyv olvasása közben annyira jól szórakoznak, mint amennyire engem szórakoztat az írása, akkor mindannyian nagyon boldogok leszünk – tette hozzá Fielding.

Fielding vajmi keveset elárult az új Bridget szokásairól is, és ebből az derül ki, hogy a szingli lány túl sokat nem változott. A naplóírásban jelentkező híres stílusa – “59 kg 15 dkg (ijesztő hullás az elhízásba –miért? miért?), alkoholegység 6 (kiváló), cigaretta 23 (n.j.), kalória 2472” – csak annyiban változik, hogy ezúttal, a kornak megfelelően a Twitter-követőire fókuszál: “Twitteren követők száma: 0. Még mindig 0. Még mindig nincs követőm.” Továbbra is próbál leszokni az italról és a cigarettáról, még mindig diétázik. Most kicsit keményebben küzd, és egy kicsit nagyobb sikerrel, de igazából soha nem fog megváltozni, mondta a szerző. A rajongók máris találgatásokba kezdtek, a legtöbben arra kiváncsiak, hogy vajon a modern Bridget kipróbálja-e az online randit, és vajon napló helyett nem ír-e blogot.

Bridget Jones az Independent egyik rovatában debütált 1995-ben. A harmincas éveiben járó londoni szingliről az első könyv 1996-ban jelent meg; a naplót vezető, az életét aprólékosan kiteregtő, két férfi – a jó ám tompa Darcy és a rossz de romantikus Cleaver – között vergődő nő vicces története meghódította az egész világot. A második rész 1999-ben jelent meg, gyakorlatilag ott és úgy folytatódott, ahogy az első véget ért. A két regényvől világszerte 15 millió példány fogyott el, Renée Zellweger, Hugh Grant és Colin Firth főszereplésével pedig 2001-ben és 2004-ben nagy sikerű film is készült. Fielding jelenleg is dolgozik egy harmadik filmen (meg egy Bridget Jones musical-en), de ez nem a harmadik regény alapján készül.


Vidd hírét!