Megfilmesítik az Átmeneti üresedést

Vidd hírét!
  •  
  •  

Tévésorozatot készít J. K. Rowling első felnőtt regényéből a BBC. Az Átmeneti üresedés fényévnyire van Harry Potter világától, de a jelek szerint ezt is érdemes átvinni mozgóképre. A tervek szerint 2014-ben kezdenék vetíteni, arról később születik döntés, hogy hány epizódos és milyen hosszú lesz. Rowling ezzel debütál majd a televízió képernyőjén. A brit írónő örül az adaptáció hírének, elmondta, hogy az Átmeneti üresedést mindig is tévéfilmként tudta elképzelni, ha felmerült annak az adaptációja, és szerinte a BBC a legalkalmasabb erre.


A BBC-nél mindenki nagyon örül annak, hogy sikerült Rowling első felnőtt regényének megfilmesítési jogait megszerezni, és remélik, hogy az Átmeneti üresedés adaptációja ugyanolyan sikernek örvend majd, mint a Harry Potter-sorozat. A hetedik Potter-kötet adaptációjának második része több mint 1,3 milliárd dollárt kaszált világszerte, a nyolc film együttesen pedig közel 8 milliárd amerikai dollár bevételt hozott 2001 óta.

Az Átmeneti üresedés egy csak a felszínen békés kisvárosról szól, és a lakók közötti állandó harcról. Az alig negyven-egynéhány éves Barry Fairbrother halála szó szerint felforgatja Pagford városka lakóinak életét. Pagford színleg maga az angol idill, macskaköves piactérrel, ódon apátsággal, ám az elbájoló homlokzat mögött számos viszály dúl. Gazdagok civódnak a szegényekkel, kamaszok a szülőkkel, feleségek a férjekkel, tanárok a tanítványokkal. Hamar kiderül, hogy Pagford nem az a háborítatlan, békés angol kisváros, aminek látszik. Barry átmenetileg megüresedett önkormányzati helye némelyekben szenvedélyes indulatokat kelt, másokat köpönyegforgatásra késztet.

Noha a nemzetközi kritika elég langyos fogadtatásban részesítette Rowling regényét, a könyv szeptemberben magabiztosan vezette a saját kategóriájában az eladási listákat. Rávert Dan Brown rekordjára is, hiszen az első héten több fogyott a keménytáblás kötésű változatából, mint 2009-ben a megjelenését követően Az elveszett jelképből. Magyarországon a Gabo Kiadó gondozásában jelenik meg december 11-én.

Forrás: The Guardian


Vidd hírét!
  •  
  •