Hajléktalanokon segítenek a tollforgatók

Vidd hírét!
  •  
  •  

Mintegy hatvan neves kortárs magyar költő, író és zeneszerző kéziratát árverezik el december 21-én 17 órától a budapesti Centrális Galériában. A befolyó összeget a hajléktalanok megsegítésére fordítják. Az árverést a Magvető Könyvkiadó, az OSA Archívum, a Summa Artium és a Sziget Kulturális Szervezőiroda szervezi – tájékoztatta az OSA Archívum az MTI-t.


“Az elmúlt évtizedben hagyománnyá vált, hogy az OSA Archívum a Szalmaszál Alapítvánnyal közösen jótékonysági árverést rendez hajléktalanok megsegítésére. Idén az alapítvány megváltozott helyzete miatt erre nincs lehetőség, de a megkezdett munkát – ha más módon is – folytatni akarjuk, hogy segítsünk nehéz élethelyzetben lévő embertársainkon. Az árverésből befolyt összeget az Iványi Gábor által vezetett Oltalom Karitatív Egyesület Fűtött utcájának utaljuk át” – olvasható a közleményben.

Az árverésen mintegy hatvan kortárs magyar költő, író és zeneszerző felajánlott kéziratára lehet licitálni. A kéziratok között van Balla Zsófia, Bán Zsófia, Bartis Attila, Bodor Ádám, Bródy János, Csukás István, Darvasi László, Dés László, Dragomán György, Dresch Mihály, Eötvös Péter, Erdős Virág, Esterházy Péter, Fekete Gyula, Ferencz Győző, Fischer Iván, Garaczi László, Grecsó Krisztián, Grencsó István, Háy János, Jeles András, Jeney Zoltán, Kántor Péter, Kemény István, Kiss Tibor, Konrád György, Kornis Mihály, Krasznahorkai László, Kurtág György, Lackfi János, Lator László, Marék Veronika, Márkos Albert, Márton László, Menyhárt Jenő, Mosonyi Aliz, Müller Péter Sziámi, Nádas Péter, Nádasdy Ádám, Németh Gábor, Parti Nagy Lajos, Presser Gábor, Sáry László, Snétberger Ferenc, Spiró György, Takács Zsuzsa, Térey János, Tóth Krisztina, Várady Szabolcs, Víg Mihály, Závada Pál, valamint Závada Péter írása is.

A licitet Virág Judit vezeti. Az esten fellép Alföldi Róbert színművész és Bársony Péter brácsaművész. “Ezzel a nem hagyományos jótékonysági árveréssel a szervezők és az adományozók nemcsak szolidaritásukat fejezik ki embertársaink iránt, ráirányítva a figyelmet a mai visszás hajléktalanpolitikára, hanem kiállnak a magyar kultúra értékei mellett is” – áll a dokumentumban.

Forrás: MTI


Vidd hírét!
  •  
  •