Játék: nyerj Coelho-könyveket!

Vidd hírét!
 
 

Az utóbbi időben számos Coelho-kötet látott napvilágot új kiadásban az Athenaeum Kiadó gondozásában, Az alkimistát például az eredeti megjelenésének közelgő 25. évfordulója alkalmával ünnepi csomagolásban kínálja a kiadó. Az új köntösbe öltözött Coelho-könyvek kapcsán játszunk; a feladat összetett, de megéri: három nyertes 2-2 könyvet kap a Mestertől.

Az alábbiakban tíz olyan nevet adtunk meg, amelyek mind egy-egy Coelho-könyvhöz köthetőek. A nevek alapján neked meg kell találnod a könyvcímeket, majd mindegyik címből ki kell emelni egyetlen betűt. A nevek melletti számok azt jelölik, hogy az adott címből hányadik betűre lesz szükséged. (Figyelem: a szóközök nem számítanak! Példa: a Mint az áradó folyóban a Z a 6. betű. Figyelem: minden betűt külön kell számolni, a kétjegyű mássalhangzók elemeit is! Példa: az A fény harcosának kézikönyvében az N az 5. betű, az Y a hatodik.)

HILAL (4)
EWA (15)
FÁTIMA (1)
GENF (2)
SANTIAGO DE COMPOSTELA (11)
VERONIKA (19)
ATHENA (14)
WICCA (4)
ESTHER (5)
PILAR (17)

Ha a fenti szabályok szerint jársz el, akkor egy olyan irodalmi díj nevét kapod, amelyet Paulo Coelho is magáénak tudhat. A kérdésünk az, hogy melyik évben kapta ezt a díjat. (Figyelem: nem az irodalmi díj nevét, hanem egy évszámot kell beküldened az űrlapon.) Ha segítségre szorulsz, használd a kiadó honlapját vagy keresgélj az Olvasoterem.com-on.

EZ A JÁTÉK VÉGET ÉRT, EREDMÉNYHIRDETÉS KÖVETKEZIK!

A fenti rejtvény megoldása a Flaiano-díj volt (a kötőjel nélkül volt benne ez a név a rejtvényben), amelyet Coelho 1996-ban kapott meg. Ezt az évszámot vártuk. Körülbelül 360-an játszottak Coelho könyveiért, és kb. 96%-a jól válaszolt a kérdésre, jól fejtette meg a feladványt. A nyertesekről sorshúzással döntöttünk, ők a következők:

    • Bolla Gáborné
    • Vámos Albertina
    • Dóczi Lajosné

A nyerteseknek gratulálunk, ők Az alkimista egy-egy példánya mellé választhatnak még egy-egy Coelho-kötetet a lenti listáról.

Játékkal legközelebb január elején jelentkezünk!

A játék december 12-én, szerdán éjfélkor ér véget, eredményt december 13-án, csütörtökön a déli órákban hirdetünk. Három jó megfejtő két-két Coelho-könyvet nyer: az egyik Az alkimista ünnepi kiadása, a másik egy szabadon választott könyv a lenti listából. Több helyes megfejtés esetén a nyertesekről sorshúzással döntünk.

A nyereményről:

Az alkimista nemzetközi bestseller, mely rajongók millióit bűvölte el szerte a világon.

Egy Santiago nevű andalúziai pásztorfiú történetét meséli el, aki elhagyva szülőföldjét, átszeli az észak-afrikai sivatagot, hogy ráleljen a piramisok alatt rejtőző kincsekre. Vándorlása során egy cigánylánytól, egy magát királynak nevező férfitól és egy alkimistától kap útmutatást. Világi kincseket keres, ám utazása végén valódi gazdagságra lel: felfedezi az emberi lélek mélységeit.

A pásztorfiú meséjének egyszerűsége megragadó, a belőle áradó bölcsesség tiszta és erőteljes. Emberséges, örök és szépséges üzenete szerint, ha figyelünk szívünk zenéjére, álmainkat követve megváltoztathatjuk a világot.

A nyertesek az alábbi listáról választhatják a második könyvnyereményüket:

Adatvédelmi elveink nem változtak, az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Ha részt veszel ezen a játékon, azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk.


Vidd hírét!