Magyarul is olvasható James Hetfield életrajza

Vidd hírét!
  •  
  •  

A Metallica már rég bebiztosította helyét a rock óriásai között. Lenyűgöző módon alakultak át ismeretlen thrashmetal-úttörőkből világrengető rock-megasztárokká, és ebben meghatározó szerepet játszott az énekes, gitáros és társdalszerző James Hetfield, akinek egyedülálló és lenyűgöző személyisége meghatározta az együttes minden drámai lépését.


Bár gyakorló vallásos családban nőtt fel, kora tinédzserkorára mégis lelkes rajongója lett az olyan rockzenekaroknak, mint a Black Sabbath és a Motörhead. 1981-ben meglátott egy újsághirdetést, amelyben Lars Ulrich dobos zenészeket keresett; így alakult meg a Metallica még abban az évben. Miután a Metallicával végigjárta a thrash metal underground legrejtettebb színtereit, Hetfield kirobbant a világ porondjára a csapat híres ötödik albumával, a Metallicával, mellyel bebetonozódott helye a rock panteonjában. Az együttes 2012-ig kilencszer kapott Grammy-díjat, kilenc stúdióalbumot, három koncertalbumot, négy középlemezt és huszonnégy kislemezt készített. 2009-ben Joel McIver Hetfieldet a The 100 Greatest Metal Guitarists című könyvében a 8. helyre sorolta, a Hit Parader c. amerikai rockmagazin pedig minden idők 100 legjobb metal-énekese között a 42. helyen említette.

A sokoldalú zenekart vezető zseninek azonban a színfalak mögött mindeközben meg kellett vívnia a maga csatáit – és egy időben a Metallica jövője igencsak kétségessé vált. Hetfield ezt követő újra felbukkanása mint igazi rocklegenda egyben személyes és szakmai diadal is volt; gyakran félreértett nyughatatlan és intellektuális személyisége, párosulva briliáns képességeivel feltétlen és őszinte elismerést érdemel.

A Metallica farkasa eme figyelemre méltó ember életének első megjelent krónikája. A szerző, Mark Eglinton Hetfield élettörténetének kulcsszereplőivel készített mindenre kiterjedő, exkluzív, személyes interjúkat, és ezeket összegyúrva írta meg a Metallica frontemberének életrajzát. Nem ez az első olyan könyv, amely az együttessel foglalkozik, de Hetfield életrajzát Mark Eglinton írta meg először. A szerző elsősorban az életrajzokra koncentrál, 2012-ben jelent meg egy másik munkája, amelyet Rex Brownnal közösen annak egykori bandájáról, a Panteráról írt.

A James Hetfield – A Metallica farkasa magyarul a Silenos Könyvkiadó gondozásában jelent meg, és 2800 Ft-ért kapható.


Vidd hírét!
  •  
  •