Büszkeség és balítélet – játék

Vidd hírét!
 •  
 •  

200 éves a Büszkeség és balítélet, és a kerek évforduló alkalmából játékot hirdetünk, amelyben a Lazi Könyvkiadó a partnerünk. Hat olyan kérdésre várjuk a válaszokat, amelyek Jane Austenhez és leghíresebb regényéhez kötődnek, és a játék végén öt jó megfejtőnek egy-egy Büszkeség és balítéletet postáz a kiadó. Ne ess kétségbe, ha még nem olvastad a könyvet: a kérdésekre a válaszokat megtalálod akkor is, ha alaposan szétnézel az interneten (az elmúlt napokban mi is írtunk néhány cikket a témában), de az is segíthet, ha láttad a filmet.


A JÁTÉK VÉGET ÉRT, EREDMÉNYHIRDETÉS KÖVETKEZIK:

Hat kérdésre vártuk a válaszokat, íme a helyes megfejtések:

  1. Jane Austen eredetileg milyen címet szánt a Büszkeség és balítéletnek? – First Impressions
  2. Melyik feldolgozás kapcsolódik Seth Grahame-Smith nevéhez? – Büszkeség és balítélet meg a zombik
  3. A felsoroltak közül melyik ismert regényíró írt folytatást a műhöz? – Colleen McCullough
  4. A regény melyik híres jelenetét rekontruálta a BBC a 200. évfordulón? – A netherfieldi bált
  5. Hány testvére volt Jane Austennek? – 7
  6. A Büszkeség és balítéletben a Bennet lányok közül kik mentek férjhez? – Lydia, Lizzy és Jane

A játékban kb. 340 személy vett részt, a többség tudta a jó válaszokat. A nyertesek kilétéről sorshúzással döntöttünk, ők az alábbiak:

Piros Nóra
Fórizs Erika
Seiner Beáta
Liszkai Mária Danica
Andiamo

A nyerteseknek gratulálunk, őket e-mailen is értesítjük. Hamarosan új játékkal jelentkezünk.

A játék február 1-jén, pénteken éjfélkor ér véget, eredményt február 2-án, szombaton a déli órákban hirdetünk. Öt jó megfejtő egy-egy Büszkeség és balítéletet nyer. Több helyes megfejtés esetén a nyertesekről sorshúzással döntünk.

A nyereményről nem kell túl sokat beszéljünk: Jane Austen életműnek legismertebb és sok kritikus szerint a legjelentősebb darabja a Büszkeség és balítélet. Mint Austen többi regényét, ezt is feszes szerkezete, klasszikus stílusa, szellemes dialógusai, pompás pszichológiája és nem utolsósorban írónőjének csillogó okossága teszik ma is élvezetes olvasmánnyá.  A nem túl gazdag vidéki nemest, Mr. Bennetet jó sorsa öt leánygyermekkel áldotta meg. A lányok a korabeli nő lehetséges életútjait szimbolizálják. Mivel a vagyon csak fiú ágon öröklődik, Mr. Bennet lányai csak addig élvezhetik a nemesi származás és a kevéske vagyon nyújtotta előnyöket, míg apjuk – vagy férjük – oltalma alatt állnak. Éppen ezért ostoba és hiú édesanyjuk élete legfőbb céljának tekinti, hogy lányait jól adja férjhez.

Adatvédelmi elveink nem változtak, az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Ha részt veszel ezen a játékon, azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk.


Vidd hírét!
 •  
 •