Nyerj Donna Leon-könyveket!

Vidd hírét!
 •  
 •  

Ismét játékot szervezünk az Olvasoterem.com-on, ezúttal az amerikai származású Donna Leon írónő könyveiért. A helyesen válaszolók közül három nyertest sorsolunk, akik majd választhatnak egy-egy könyvet a Brunetti-sorozat kötetei közül. A játékot a Geopen Könyvkiadóval közösen szervezzük, ők ajánlották fel a nyereményeket.


Donna Leon 1942-ben született az amerikai New Jersey-ben. 1999-ig angol irodalmat tanított, majd abbahagyta a tanítást és teljes egészében az írásnak szentelte magát. Könyvei klasszikus detektívregények, melyek a szórakoztató- és a szépirodalom határán egyensúlyoznak, és egy sorozatot alkotnak, melyeknek közös főszereplője Brunetti felügyelő. A sorozat köteteinek cselekménye Velencében, a felügyelő szülővárosában játszódik, itt harcol Guido Brunetti a bűnözők ellen. Az írónő eddig 22 kötettel gyarapította a sorozatot, melyeket több nyelvre is lefordítottak, ebből kilenc már magyar nyelven is olvasható. A könyvek mentesek a véres erőszaktól, könnyed hangulatú krimik, melyek jól tükrözik az írónő erőszakellenes világnézetét.

A résztvevőknek könnyű dolguk lesz, csupán öt, az írónővel és regényeivel kapcsolatos kérdésre kell helyesen válaszolniuk. A válaszok megfejtésében segítséget találsz az Olvasoterem.com-on illetve a Geopen Könyvkiadó oldalán.

EZ A JÁTÉK VÉGET ÉRT, EREDMÉNYHIRDETÉS KÖVETKEZIK:

Öt kérdésre vártuk a válaszokat, íme a helyes megfejtések:

  1. Az alábbiak közül melyik Donna Leon egyik “hobbija”? – az opera
  2. Hol él jelenleg Donna Leon? – Velencében
  3. Milyen nyelven nem jelentek meg eddig a regényei? – olaszul
  4. Melyik regényében gyilkolják meg Helmut Wellauert? – Méregpohár az operában
  5. Hogy hívják Donna Leon hősének, Brunetti felügyelőnek a feleségét? – Paola

A játékban mintegy 315 személy vett részt, 92 százaléka tudta a helyes válaszokat, közülük sorshúzással választottuk ki a nyerteseket. Az alábbi olvasóink egy-egy Donna Leon-regényt nyertek:

  • Bognár Józsefné
  • Bíró Gábor
  • Endre Ferencné

A nyerteseknek gratulálunk, velük e-mailen is felvesszük a kapcsolatot. Hamarosan újab játékkal jelentkezünk.

A játék február 28-án ér véget, eredményt március elsején hirdetünk. Három jó megfejtő Donna Leon egy-egy könyvét nyeri, amelyet saját maga választhat ki a Geopen Könyvkiadó kínálatából.  Több helyes megfejtés esetén a nyertesekről sorshúzással döntünk.

Adatvédelmi elveink nem változtak, az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Ha részt veszel ezen a játékon, azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk.


Vidd hírét!
 •  
 •