Játék Junot Díaz könyvéért

Vidd hírét!
 
 

A Cor Leonis Kiadónál a héten jelent meg a dominikai-amerikai Junot Díaz 2012-es kötete, az Így veszíted el. A könyv megjelenésének apropóján az Így veszíted el három példányáért indítunk játékot. Öt Díazzal és műveivel kapcsolatos kérdésre kell jól válaszolni; három jó megfejtő egy-egy Díaz-kötetet vihet haza.

EZ A JÁTÉK VÉGET ÉRT, EREDMÉNYHIRDETÉS KÖVETKEZIK!

Előbb lássuk a helyes válaszokat:

    1. Melyik baseball csapatnak szurkol Díaz? – Díaz a Metsnek szurkol.
    2. Melyik volt Díaz első kötete? – Első kötete a Fulladás (Drown) volt, hamarosan magyarul is olvasható lesz.
    3. Melyik elbeszéléséért kapta a Sunday Times EFG Private Bank novelladíjat? – A Miss Loráért kapta.
    4. Melyik évben szerepelt először Yunior egy Díaz-novellában? – Egy 1991-ben írt novellájában szerepelt először.
    5. Melyik üdülőhelyre viszi Yunior Magdát a Nap, hold, csillagokban? – Casa de Campo, La Romana

A játékon kb. 220-an vettek részt, a válaszadók 71 százaléka tudta a helyes válaszokat. Közülük sorshúzással döntöttünk a nyertesekről:

Gáti János
Kovács-Győrffy Éva
Szabó Zsófia

A nyerteseknek gratulálunk, ők egy-egy Így veszíted el c. Díaz-kötetet nyertek. Hamarosan újabb játékkal jelentkezünk!

Egy kis segítség: a fenti kérdésekre minden választ megtalálsz a junotdiaz.olvasoterem.com oldalon (igen, még az utolsó kérdésre is!), amely csak a szerzővel és műveivel, valamint a most megjelent, Így veszíted el c. kötetével foglalkozik.

A játék április 25-én, csütörtökön éjfélkor ér véget, eredményt pénteken hirdetünk. Több helyes megfejtő esetén a nyertesek kilétéről sorshúzással döntünk.

A szerzőről: Díaz 1968. december 31-én született a Dominikai Köztársaságban, harmadikként egy ötgyermekes családban. 1974-ben emigrált az Egyesült Államokba. Az általános iskola idején kezdett szenvedélyesen olvasni, gyakran négy mérföldet is gyalogolt, hogy könyvet kölcsönözhessen a könyvtárból. Egyetemi évei alatt  számos munkahelyen próbálta megkeresni a mindennapi betevőt: többek között dolgozott benzinkútnál és mosogatott étteremben is, mielőtt írni kezdett volna.

A nyereményről: a kötet kilenc külön-külön is értelmezhető és olvasható elbeszélést tartalmaz, amelyek azonban lazán kapcsolódnak egymáshoz. A köteléket Yunior jelenti, aki Díaz visszatérő karaktere és egyben önmaga alteregója. A történetek főszereplője a szerelem, de ez minden esetben más-más jelzővel szerepel: szenvedélyes, tiltott, haldokló, anyai. A szerelem pedig maga is “idegen” egy idegen földön, hiszen Díaz New Jerseybe szakadt dominikaiak közösségébe kalauzol, akik gyötrelmesen próbálják összekapcsolni a két világot, hogy életteret találjanak maguknak.

Adatvédelmi elveink nem változtak, az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Ha részt veszel ezen a játékon, azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk.


Vidd hírét!