Jön a Ha ölni kell folytatása

Vidd hírét!
  •  
  •  

John Grisham első regénye, a Ha ölni kell című bűnügyi történet folytatásán dolgozik. A Sycamore Row című könyv októberben jelenik meg – jelentette be kiadója, a Knopf Doubleday. Az új regény főszereplője Jake Brigance lesz, az az ügyvéd, aki a kislánya elleni brutális erőszakot gyilkossággal megtorló apát képviselte az eredeti történetben.


Grisham a világ egyik legnépszerűbb bestsellerszerzője, becslések szerint könyveit összesen 250 millió példányban adták el. Emellett Hollywoodban is a legmegbízhatóbb írók közé sorolják: tíz filmadaptációja összesen 664 millió dolláros bevételt hozott – emlékeztetett a The Hollywood Reporter online cikke.

Grisham 3 évig írta a regényt, hajnali ötkor kelt, és a regényen dolgozott, mielőtt munkába indult volna. Amikor kész lett, a kiadók sorra utasították vissza, míg végül a Ha ölni kell 1988-ban jelent meg a Wynwood Pressnél, de nem fogyott nagy példányszámban. A cég és a Grisham hírnevét megalapozó többi kötet után azonban az első regényét is újból kiadták, és ezúttal abból is bestseller lett.

A könyvből 1996-ban készült film Matthew McConaughey (Jake Brigance), Sandra Bullock és Samuel L. Jackson főszereplésével. A produkció 108 millió dolláros bevétellel zárta forgalmazását, és ezzel Grisham tíz filmjéből a második legjövedelmezőbb munka lett. A lista csúcsán egyelőre a 158 millió dollárt hozó A cég áll.

Forrás: MTI, The Guardian, fotó (c) Jonas Karlsson


Vidd hírét!
  •  
  •