Budapestre látogat Robin Cook

Vidd hírét!
 
 

Budapestre látogat Robin Cook amerikai író, az orvosi krimik koronázatlan királya, hogy népszerűsítse magyarul áprilisban megjelent, Jótékony halál című legújabb regényét. A 73 éves szerző nagy utazó hírében áll; többször járt már hazánkban is, s ilyenkor szívesen találkozik magyar olvasóközönségével is. 2013-ban augusztus 8-án (csütörtökön) 17 órától lesz a Párizsi Nagyáruház Alexandra Könyvesházának vendége, ahol a Lotz-teremben dedikálja köteteit.

Az Alexandra Kiadónál magyar nyelven megjelent legutóbbi kötete – a Jótékony halál –  áprilisban jelent meg a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra, egy korábbi klasszikus krimi, a Végzetes megoldás újrakiadásával. A Jótékony halál a gátlástalan mohóság, az orvosi visszaélések és a megdöbbentő tudományos felfedezések világának lenyűgöző feltárása, amelyben egy kivételes tehetségű, zárkózott orvostanhallgató lány nyomozni kezd tanára halála kapcsán, s miközben egyre mélyebbre ás a történtekben, súlyos titkokkal és megválaszolatlan kérdésekkel találja szembe magát.

A regényeivel műfajt teremtő szerző maga is végzett orvos. Első sikerkönyve, a Kóma 1977-ben jelent meg, ennek megírásakor a szórakoztatás mellett leginkább az motiválta, hogy hasznos orvosi ismeretekkel lássa el közönségét. A regényből nem sokkal később film is született, mely szintén nagy sikert aratott. Ezt követően hű maradt választott írói stílusához, amely megerősítette vezető helyét az orvoskrimiszerzők táborában. Cook könyvei nem dokumentumregények, hanem krimik, a műfaj szabályainak pontos ismeretéről tanúbizonyságot tévő remekek. Ennek ellenére több mint harminc megjelent regény és több millió eladott példány után is inkább orvosnak tartja magát, nem pedig írónak.


Vidd hírét!