Nem lesz több Twilight-regény

Vidd hírét!
  •  
  •  

Rossz hír az Alkonyat-sorozat rajongóinak: Stephenie Meyer, a Twilight-könyvek szerzője szerint szinte kizárt, hogy újabb kötettel gazdagítsa a vámpír-sagát. “Minden nap egyre távolabb kerülök tőle. Teljesen túl vagyok rajta” – mondta az írónő a Variety című magazinnak. Arra a kérdésre azonban, hogy teljesen lezárta-e életének ezen epizódját, bevallotta, hogy azért még nem végzett teljesen az Alkonyattal: talán ír még három bekezdést a blogján, hogy elárulja, mely karakterek halnak meg. Aztán hozzátette: most más világok vonzzák, például Középfölde. Lehet, hogy Tolkien rajongóit erre kirázza a hideg?


A bestsellerré vált könyvekből készült filmek utolsó, ötödik darabja, az Alkonyat – Hajnalhasadás II. rész tavaly novemberben került a mozikba. A filmadaptációk világszerte a mozipénztáraknál 3,3 milliárd dolláros bevételt produkáltak, de a kritikusok nem fogadták kitörő örömmel a filmeket. A Lionsgate igazgatója – nyilván az anyagi siker láttán – a tavaly utalt arra, hogy a filmstúdió esetleg folytatná a történetet készen megírt regény nélkül is.

Az utolsó két részben már producerként is közreműködő írónő saját filmes céget is alapított, de Meyer feltehetően nem érdekelt egy ilyen folytatásban. A Fickle Fish jelenleg első produkciójának bemutatójára készül: az Austenland, amely egy Jane Austen-rajongóknak létrehozott üdülőhelyen játszódik, a Sundance filmfesztiválon debütált és a napokban kerül az amerikai mozikba. A film amúgy szintén egy regény alapján készült: az alapanyagot Shannon Hale írta 2007-ben.

Forrás: MTI, The Guardian.


Vidd hírét!
  •  
  •