Mozifilm készül Lois Lowry könyvéből

Vidd hírét!
  •  
  •  

Lois Lowry Az emlékek őre című ifjúsági regényének filmfeldolgozásában szerepel Meryl Streep és Jeff Bridges. A The Hollywood Reporter értesülése szerint a produkció jövő augusztusban kerül a mozikba.


Lois Lowry: Az emlékek őre (Animus Kiadó, 2012)A The Giver című disztópia egy olyan világba vezet, amelyben nincsenek konfliktusok, sem rasszizmus, sem betegség. A történet főhőse egy 12 éves fiú (Brenton Thwaites), akinek sorsáról és hivatásáról a helyi szokásoknak megfelelően a társadalom bölcsei határoznak. Jeff Bridges a fiút a hivatására felkészítő bölcset játssza, Streep pedig a különös társadalom autokrata vezetőjét alakítja.

A filmet 25 millió dolláros költségvetésből Phillip Noyce (Férfias játékok) rendezi. A forgatókönyvet Vadim Perelman (Ház a ködben) írta, a producerek sorában Bridges neve is olvasható. A film alapjául szolgáló könyv magyarul az Animus Kiadó gondozásában jelent meg. A történet főhősét valami egészen egyedi feladatra tartja alkalmasnak a bölcsek tanácsa. Miközben egy különös öregember felkészíti őt hivatása betöltésére, Jonas előtt feltárul, milyen titkok lapulnak az őt körülvevő világ békéje mögött. A fiú vakmerő tettre szánja el magát…

Forrás: MTI


Vidd hírét!
  •  
  •