Játék Stephen King új könyvéért

Vidd hírét!
 •  
 •  

Stephen King neve már szinte önmagában garancia a borzongásra – ha ilyen kikapcsolódásra és olvasmányélményre vágysz, nem kell sokat teketóriázni, irány a könyvesbolt, a könyvtár vagy egy antikvárium, s ha igazán szereted ezt a műfajt, akkor Stephen King regényeibe és novelláiba már az első találkozáskor beleszeretsz. Igazi csemegének számítanak a szerző kisregényes gyűjteményei, ezekből ugyanis összesen három jelent meg, magyarul a legfrissebb éppen most került a könyvesboltokba. A Minden sötét, csillag sehol az Európa Könyvkiadó gondozásában jelent meg, négy korábban soha nem publikált kisregényt tartalmaz. Legújabb játékunk végén a kötet három példányát sorsoljuk ki. A könyvet azonban ki kell érdemelni. Nálunk csak az pályázhat Stephen King legújabb kötetére, aki jól válaszol az alábbi öt kérdésre. Valamennyi kérdés King korábbi műveihez kapcsolódik, a válaszokért keresd fel az Európa Kiadó honlapját, vagy kutass a könyvespolcodon, ha a szerző előző műveinek nagy része már ott sorakozik karnyújtásnyira.


EZ A JÁTÉK VÉGET ÉRT, EREDMÉNYHIRDETÉS KÖVETKEZIK!

A helyes válaszokkal kapcsolatosan be kell vallanunk valamit: az első kérdésre nem létezett helyes válasz, és erre Poráczki Gabriella nevű olvasónk hívta fel a figyelmünket pár órával a játék kezdete után. (Annie cérnával ellenőrzi, hogy Sheldon kijárt-e a szobából – a hajszálat az album lapjaihoz rögzítette. Cérna viszont nem volt a három lehetséges válasz között.) Miután már közel százan kitöltötték akkorra az űrlapot, nem tehettünk mást, mint hagytuk a játékot folyni a saját medrében, és úgy döntöttünk, hogy a hibáról csak a végén szólunk. Ezútta is elnézést kérünk a baki miatt, s az első kérdésre adott válaszokat természetesen nem vesszük figyelembe.

A többi kérdés viszont jó volt, íme a helyes válaszok:

  • Milyen fajhoz tartozik Cujo, a kutya? – bernáthegyi
  • Hogyan végzik ki Coffey-t A halálsoron c. regényben? – villamosszékben
  • Ki rendezte a King kisregénye alapján készült A remény rabjait? – Frank Darabont
  • Milyen alakot ölt a gonosz az Az c. regényében? – bohóc

A játékban 434-en vettek részt, és a fenti négy kérdésre a válaszadók 97 százaléka tudta a jó válaszokat. Közülük sorsoltunk. Az alábbi játékosaink Stephen King Minden sötét, csillag sehol c. könyvét nyerték:

Orosz Lajosné
Kovács Gabriella
Szanyi Nóra

A nyerteseknek gratulálunk, hamarosan újabb játékot indítunk.

A nyereményről Stephen King új kötetének központi témája a bosszú, a megtorlás. Az első és leghosszabb történet helyszíne egy nebraskai tanyaház Hemingford Home-ban. A kisváros King rajongóinak a Végítélet című regényből már ismerős lehet: az abban szereplő Abigail anya itt lakott, és az Az című regényben felnőttkorában Ben Hanscom költözik ugyanide. Az „1922” mesterien adagolja a feszültséget, a szörnyű események és a gyarló központi figura sajátos, olykor komikus beszédfordulatai egyszerre rettentő és szórakoztató kontrasztban állnak. „A dagadt sofőr” története újabb és újabb váratlan csavarokat tartogat – itt egy zárkózott írónő vidéki felolvasóestje adja az apropót a horrorisztikus kifejlethez. A „Hosszabbítás jutányos áron” egyik szereplőjéről kiderül, tulajdonképpen ő maga a sátán, a záró történetet pedig – „Egy jó házasság” –, ugyan harmadik személyben, de szintén női nézőpontból láttatja az elbeszélő.

Játék előtt tanácsos elolvasni adatvédelmi nyilatkozatunkat. Az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Figyelem! Ha részt veszel ezen a játékon, azzal azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk. A listáról utólag bármikor leiratkozhatsz, ami azzal jár, hogy végleg törlünk az adatbázisból. Játszani továbbra is játszhatsz, egyszerűen csak nem kapsz értesítést az újabb játékokról.


Vidd hírét!
 •  
 •