Újra megjelent az Egri csillagok-képregény

Vidd hírét!
  •  
  •  

Az országos Gárdonyi-emléknap előtt, szerdán mutatták be Egerben az Egri csillagok című kifestőkönyvet, valamint a Gárdonyi-mű képregény-változatát.


Zentai László, az egri önkormányzat sajtóreferense az MTI-vel közölte: az idei Gárdonyi-emlékévhez kapcsolódó kiadványok célja, hogy a legkisebbeket és a fiatalos felnőtteket is megszólítsák. Közlése szerint a Tinódi tagiskolában tartott bemutatón – ahol 123 gyermek vette át a neki járó kifestőkönyvet – Habis László polgármester elmondta: a kiadványt minden elsős és másodikos gyermek megkapja Eger általános iskoláiban. Összesen 1300 diáknak szeretnének ezzel örömet okozni – fogalmazott. A polgármester kiemelte: a kiadvány alkalmas arra, hogy megszerettesse a gyermekekkel a vár történetét és kedvcsinálóként is szolgáljon a majdani olvasáshoz. A kiadvány 1500 példányban jelent meg.

Az Egri csillagok-képregényen Zórád Ernő grafikusművész az egri újságíróval, Márkusz Lászlóval dolgozott együtt. A képregény először 1974-ben, a Heves Megyei Hírlapban, folytatásos formában jelent meg. Most a jogutódok kezdeményezésére, az egri önkormányzat, a Dobó István Vármúzeum, az Egri Turisztikai Kft., valamint a Heves Megyei Hírlap együttműködése nyomán nemcsak magyarul, de angolul is olvasható az impozáns formába szerkesztett képregény.

A tervek szerint jövőre, mikor Eger lesz a magyar-lengyel barátság fővárosa, lengyelül is megjelentetik a képregényt.

Forrás: MTI


Vidd hírét!
  •  
  •