Elhunyt Michael Palmer, az orvosi thrillerek szerzője

Vidd hírét!
  •  
  •  

Dr. Michael Palmer, aki nagy szerepet játszott abban, hogy népszerűvé váltak az orvosi thrillerek, 2013. október 30-án hunyt el, váratlanul. Éppen egy afrikai szafariról volt útban hazafelé, Bostonba, amikor összeesett. Mentő szállította a queensi Jamaica Korházba, ahol nem tudták megmenteni az életét. 71 éves volt.


Első regénye, a The Sisterhood több millió példányban fogyott világszerte, és még ma is kapható, pedig a szerzője, az eredetileg orvosként praktizáló Palmer saját bevallása szerint nem is akart író lenni. A könyv sikerét látva olyannyira felbuzdult, hogy tobábbi 18 regényt írt, a könyveit 35 nyelvre fordították le, a negyedik regényét pedig 1996-ban Hugh Granttel, Gene Hackmannel és Sarah Jessica Parkerrel a főszerepben meg is filmesítették. Palmer regényei magyarul is megjelentek, antikváriumokban még némelyikük fellelhető.

A Massachusetts állambeli Springfiledben született, a Harvardon és a Cincinatti Orvosi Egyetemen is tanult, de diplomát és doktori címet a connecticuti Wesleyan Egyetemen szerzett. Tagja volt a Physician Health Services nevű szervezetnek, amely beteg orvosokon segít. Mindig bátran felvállalta önmagát, és nyíltan beszélt arról, hogyan gyógyult ki ő is a drog- és alkoholfüggőségből.

Palmer nem csak orvosként és íróként volt aktív. Rengeteget utazott, szeretett brigde-ezni és zenélni. Azt mondta, hogy az íráshoz rengeteg jó tanácsot kapott a szüleitől, a családjától, a barátaitól, a szerkesztőitől, irodalmi ügynökeitől és olyan íróktól, akikkel pályafutása során találkozott. Életszemléletével kapcsolatosan mindig négy alapelvet hirdetett: 1. Csak azt vagy képes elvégezni, amire képes vagy; 2. Élj a mának. 3. Soha ne hasonlítsd össze a te bensődet más külsejével. 4. Jó embernek lenni mindennél fontosabb.

 


Vidd hírét!
  •  
  •