Tanári állást vállalt Neil Gaiman

Vidd hírét!
  •  
  •  

Öt éven keresztül fogja tanítani Neil Gaiman az amerikai Bard Főiskola irodalom szakos hallgatóit, jelentette be a múlt héten a kar tanszékvezetője. Gaimant tehát, aki regényeivel, gyerekkönyveivel, forgatókönyveivel és a közösségi oldalakon való aktív részvételével szerzett hírnevet magának, 2014 februárjától tanárként is tisztelhetjük.


Gaiman tanár kinevezésében nagy szerepet játszott Gideon Lester, a színházművészeti kar elnöke. Lester azt mondja, hogy Neil GaimanGaiman sokoldalúságának köszönhetően az ideális tanár, egy tökéletes 21. századi művész, aki rengeteg műfajban sikeres. Ugyanazzal a finom érzékkel alkot, legyen szó hosszú- vagy rövid prózáról, fantasyről, grafikus regényről, gyerekkönyvről vagy forgatókönyvről, és a legtöbb írótól eltérően az új technológiától sem idegenkedik, a közösségi média csatornáin rajongók és olvasók millióihoz szól. Tökéletesen megérti a mai egyetemisták vágyait, ismeri az érdeklődési körüket, dícsérte tovább az Amerikai istenek és az Óceán az út végén című regények szerzőjét Lester, majd hozzátette: mindannyian sokat tanulhatunk tőle. Gaiman rendkivül művelt, széles látókörű és nagyon jó irodalmi és művészi érzékkel rendelkezik. Tényleg ő az ideális tanár korunk egyetemistái számára, fejezte be a szerző méltatását a tanszékvezető.

Gaiman a tervek szerint öt évig fog tanítani a főiskola színházművészeti karán, a művészeti- valamint a nyelv és irodalom tagozaton fog kurzusokat tartani. Az első kurzusa 2014 februárjában kezdődik, ez egy haladó szintű íróműhely lesz, amelynek keretében a fantasztikus irodalom történetét és a fantasy jelentését kutatják, vizsgálják. Gaiman maga is izgatott az új feladatát illetően, szokásához híven a Twitteren számolt be a tanári kinevezéséről:

A Bard Főiskola egy magániskola New York államban, körülbelül 100 mérföldre északra New Yorktól. 1860-ban alapították. Gaiman, noha az Egyesült Királyságban született, ma feleségével, a dalszövegíró és énekes Amanda Palmerrel gyakorlatilag a szomszédban, a Massachusetts állambeli Cambridge-ben lakik, autóval mindössze három órányira a tanintézettől.

Forrás: The Guardian


Vidd hírét!
  •  
  •