Szépen épül a Nesbø-féle krimiuniverzum

Vidd hírét!
  •  
  •  

Nemrég számoltunk be arról, hogy Jo Nesbø Tom Johansen néven folytatja, a tervek szerint a Blood on Snow angolul 2014 őszén fog megjelenni, a folytatása pedig várhatóan 2015 tavaszán. Egyelőre meglehetősen nagy a titkolózás Tom Johansen körül, csak annyit tudni, hogy a történeteket maga Tom Johansen fogja elmesélni egyes szám első személyben, ő lesz a két regény főszereplője, és hogy egy íróról van szó, aki Norvégiából vándorolt ki az Egyesült Államokba valamikor a ’70-es években. Jo NesbøA közelmúltban arra is fény derült, hogy a Warner Brothers máris megvásárolta az első Tom Johansen-regény, a Blood on Snow megfilmesítési jogát.


A hírek szerint a film producere Leonardo DiCaprio lehet, társproducerként maga Jo Nesbø és az ügynöke, Niclas Salomonsson is beszáll, a főszerepben pedig szintén DiCapriót láthatjuk. Van egy ennél is érdekesebb hír Tom Johansenhez kapcsolódóan: Nesbø állítólag egy másik regényt is tervez 2015 őszére, amelyet Nesbøként fog kiadni, de amelyben felbukkan majd a saját alteregója, Tom Johansen. A krimi a The Kidnapping (szabad fordításban: Az emberrablás) címet fogja viselni, az emberrablás áldozata pedig Tom Johansen lesz. Azt egyelőre nem tudni, hogy a The Kidnapping egy újabb Harry Hole-sztori lesz-e vagy egy különálló krimi. Tom Johansenről és a készülő regényekről bővebbet Nesbø és a kiadója 2014 tavaszára ígér.

Ezzel párhuzamosan a szerző saját honlapján erősítette meg azt a hírt is, miszerint az HBO tévésorozatot készít az Fejvadászok című regénye alapján. A könyv itthon az Animus Kiadó gondozásában jelent meg, egy neves fejvadász cég egyik alkalmazottjáról szól, aki nagyvállalatok számára választja ki a legalkalmasabb személyt a jelentkezők közül, de egyik napról a másikra az élete pokollá változik, amikor egy idegen az életére tör. A regény alapján a svéd Yellow Bird filmstúdió készített remek egész estés filmet, az angol nyelvű megfilmesítési jogokat pedig eladta a Summit Entertainmentnek, kevéssel azt követően, hogy a regény az Egyesült Államokban is megjelent. A jogok a Summittól a Lionsgate-hez kerültek, a mozifilm terve pedig tévésorozattá alakult. A hírek szerint a regényt az az Alexander Woo fogja adaptálni, akinek a True Blood – Inni és élni hagyni néhány epizódját is köszönhetjük.


Vidd hírét!
  •  
  •