SKB: Henning Mankell vs. Arnaldur Indriðason

Vidd hírét!
  •  
  •  

Következik a nyolcaddöntők talán legkeményebb összecsapása a Skandináv Krimiszerzők Bajnokságában: a svéd Hennig Mankell az izlandi Arnaldur Indriðasonnal mérkőzik, a meccs november 24. és november 26. között zajlik. Szavazni az alább beágyazott facebook-bejegyzésen lehet. Ahogyan az az előző meccseken is volt: a képre adott Like / Tetszik azt jelenti, hogy Mankellre szavazol, a Share / Megosztás pedig azt jelenti, hogy Indriðasonra adod le a voksodat. A meccs november 26-án, közép-európai idő szerint este 8 órakor ér véget – az ebben az időpontban leolvasott állás dönt. Döntetlen esetén pontosan egy órás hosszabbítás következik. Ha az is döntetlent eredményez, akkor sorshúzással választjuk ki a továbbjutót.


Henning Mankell: 1973 óta ír, de világszerte, így Magyarországon is a Wallander-sorozattal szerzett magának hírnevet. A sorozat első részét 1991-ben írta, A gyilkosnak nincs arca itthon a M-érték Kiadó gondozásában jelent meg, legutóbb 2011-ben. A regénnyel 1991-ben a legjobb svéd kriminek járó díjat, 1992-ben a legjobb északi kriminek járó Üvegkulcs-díjat is besöpörte. Gyerekkönyveket is ír, 1990-es A csillagkutya (Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó, 2001) című könyvéért megkapta a Nils Holgersson- és a Német Gyermekirodalmi Díjat.

Arnaldur Indriðason: Az izlandi szerző regényei 30 országban több mint 6 millió példányszámban fogytak – 2005-ben neki ítélték a brit krimiírók szövetségének Arany Tőr-díját a Kihantolt bűnök című regényéért. A díj történetében ő volt az első nem angolszász díjazott szerző. 2002-ben (a Vérvonallal) és 2003-ban (a Kihantolt bűnökkel) is elnyerte a a skandináv krimiírók szövetségének díját. A Vérvonal című regényből 2006-ban Izland legismertebb rendezője, Baltasar Kormákur készített filmet, amely több nemzetközi díjat is elnyert.

Figyelem! A játék során mindig csak egy képet “lájkolsz” vagy “osztasz meg”, ahogyan azt egyébként feltehetően megteszed naponta több tíz vagy száz képpel – vagy éppen nem, embere válogatja. A lényeg: nem kérjük, hogy a játékban való részvétel feltételeként mindenekelőtt lájkold az oldalunkat. A játékban való részvételnek egyetlen feltétele van: rendelkezned kell facebook-fiókkal. Anélkül sajnos nem tudsz részt venni a játékban. Van egy másik apróság is, bár hangsúlyozzuk, hogy ez nem egy szigorú feltétel: a megosztásokat (Share) csak akkor tudjuk követni, ha a képet publikusan, mindenki számára láthatóan (nem csak a baráti körödnek vagy ismerőseidnek láthatóan) osztod meg. (Ezt minden egyes megosztásnál is külön állíthatod.) Ha az általad eszközölt megosztás nem publikus, úgy mi nem látjuk a nevedet, így kisorsolni sem tudunk nyertesként. Ezzel együtt jogodban áll megosztani csak az ismerőseidnek a képet – tegyük fel, hogy mindenképp Lehtolainent szeretnéd továbbjutóként látni, és nem érdekel a nyeremény, nos ez esetben eljárhatsz így is. A voksod számítani fog, de nem lesz mögötte név.

A nyolcaddöntőket követően az Animus Kiadó felajánlásának köszönhetően két, egyenként három kötetet tartalmazó könyvcsomagot fogunk kisorsolni azok között, akik a nyolcaddöntők valamelyikén valamilyen (követhető) formában voksoltak, azaz lájkolták vagy (publikusan) megosztották a képet. A kék ág négy mérkőzésének voksolóira jut egy hármas könyvcsomag, a fehér ágra ugyanígy. Elég csak a nyolc meccs egyikén voksolni, és máris esélyed van az egyik könyvcsomagra, de ha mindkét ágon szavazol (lájkolsz vagy megosztasz), akkor mindkét könyvcsomagra pályázhatsz. Az esélyeidet csak növeled, ha minden meccsen szavazol, hiszen itt ér a duplázás. Az első nyerteseket a nyolcaddöntők után, valamikor december 5. és december 8. között sorsoljuk ki.

A két ág sorsolásáról itt olvashatsz még többet.


Vidd hírét!
  •  
  •