SKB: Jo Nesbø vs. Thomas Enger

Vidd hírét!
  •  
  •  

A Nesbø kontra Enger összecsapással kezdetét veszi a kék ágon a nyolcaddöntők utolsó mérkőzése. A szabály a szokásos: képre adott Like / Tetszik azt jelenti, hogy Nesbø-re szavazol, a Share / Megosztás pedig azt jelenti, hogy Engerre adod le a voksodat. Az Nesbø kontra Engercsata december 5-én este ér véget, közép-európai idő szerint 20 órakor. Az ebben az időpontban leolvasott állás dönt. Döntetlen esetén pontosan egy órás hosszabbítás következik. Ha az is döntetlent eredményez, akkor sorshúzással választjuk ki a továbbjutót – bár erre egész eddig még nem került sor.


Jo Nesbø: Az Üvegkulcs-díjas norvég író 1997-ben adta ki első regényét. Azóta tíz Harry Hole-regényt, négy különálló könyvet és négy gyerekkönyvet írt, ez utóbbiak főszereplője Doktor Proktor. A Harry Hole-sorozat összes kötete olvasható magyarul, ahogy a különálló könyvei közül is a Fejvadászok. A legutóbbi hírek szerint álnéven folytatja, Tom Johansen néven fog két regényt írni, mielőtt újra visszatérne a következő Jo Nesbø-regénnyel. Mindenképp ő az egyik legjobb skandináv krimiszerző.

Thomas Enger: A szintén norvég Enger a regényírás mellett zeneszerzőként is dolgozik. Oslóban él a családjával, kilenc évet dolgozott egy online újságnál. Regényeinek főhőse is újságíró, az első Henning Juul-sztori, a Hegek magyarul is megjelent az Animus Kiadó gondozásában. A Juul-sorozat kötetei 17 országban jelentek meg.

Figyelem! A játék során mindig csak egy képet “lájkolsz” vagy “osztasz meg”, ahogyan azt egyébként feltehetően megteszed naponta több tíz vagy száz képpel – vagy éppen nem, embere válogatja. A lényeg: nem kérjük, hogy a játékban való részvétel feltételeként mindenekelőtt lájkold az oldalunkat. A játékban való részvételnek egyetlen feltétele van: rendelkezned kell facebook-fiókkal. Anélkül sajnos nem tudsz részt venni a játékban. Van egy másik apróság is, bár hangsúlyozzuk, hogy ez nem egy szigorú feltétel: a megosztásokat (Share) csak akkor tudjuk követni, ha a képet publikusan, mindenki számára láthatóan (nem csak a baráti körödnek vagy ismerőseidnek láthatóan) osztod meg. (Ezt minden egyes megosztásnál is külön állíthatod.) Ha az általad eszközölt megosztás nem publikus, úgy mi nem látjuk a nevedet, így kisorsolni sem tudunk nyertesként. Ezzel együtt jogodban áll megosztani csak az ismerőseidnek a képet – tegyük fel, hogy mindenképp Lehtolainent szeretnéd továbbjutóként látni, és nem érdekel a nyeremény, nos ez esetben eljárhatsz így is. A voksod számítani fog, de nem lesz mögötte név.

A nyolcaddöntőket követően az Animus Kiadó felajánlásának köszönhetően két, egyenként három kötetet tartalmazó könyvcsomagot fogunk kisorsolni azok között, akik a nyolcaddöntők valamelyikén valamilyen (követhető) formában voksoltak, azaz lájkolták vagy (publikusan) megosztották a képet. A kék ág négy mérkőzésének voksolóira jut egy hármas könyvcsomag, a fehér ágra ugyanígy. Elég csak a nyolc meccs egyikén voksolni, és máris esélyed van az egyik könyvcsomagra, de ha mindkét ágon szavazol (lájkolsz vagy megosztasz), akkor mindkét könyvcsomagra pályázhatsz. Az esélyeidet csak növeled, ha minden meccsen szavazol, hiszen itt ér a duplázás. Az első nyerteseket a nyolcaddöntők után, valamikor december 5. és december 8. között sorsoljuk ki.

A két ág sorsolásáról itt olvashatsz még többet.


Vidd hírét!
  •  
  •