Sir Alex Ferguson könyve fogyott a legjobban Angliában

Vidd hírét!
  •  
  •  
  •  

A Manchester United valahol a középmezőnyben fejezi be az őszi idényt, de a csapat egykori vezetőedzője, Sir Alex Ferguson a visszavonulása után is első, igaz most nem a Premier League táblázatában. A United korábbi menedzserének önéletrajzát vásárolták a legtöbben az Egyesült Királyságban a karácsony előtti időszakban, októberi megjelenése óta 647 000 példányt adtak el a könyvből, s ezzel a 2013-as év legjobban fogyó könyve lett Angliában.


Alex Ferguson: My Autobiography – már magyarul is olvasható

Ferguson önéletrajza a megjelenése óta a sikerlisták élén van, non-fiction kategóriában a megjelenést követő első héten még soha nem adtak el annyit, mint a már magyarul is olvasható könyvből. A szóban forgó időszakban 115 547 példány fogyott Ferguson önéletrajzából, ezt a csúcsot 1999 óta egy szakácskönyv tartotta, biográfiák között pedig az egykori miniszterelnök, Tony Blair könyve volt a rekorder, 92 000 példánnyal.

A Nielsen BookScan adatai szerint Angliában egy héttel a karácsonyi vásár kezdetét követően a legkeresettebb könyvek listáján a második helyen Dan Brown új regénye, az Inferno szerepel, amelyből a megjelenését követő első héten 228 000 példány fogyott. 2013-ban összesen 626 000 Infernót adtak el az Egyesült Királyságban; ha ehhez hozzászámoljuk az e-könyveket, a szám megközelíti az egymilliót. A harmadik a listán Gillian Flynn regénye, a Holtodiglan.

Forrás: The Guardian


Vidd hírét!
  •  
  •  
  •