Gillian Anderson sci-fit ír

Vidd hírét!
 
 

Az X-akták Scully ügynöke, Gillian Anderson sci-fi regényeket fog írni, miután szerződést kötött az amerikai Simon & Schusterrel. A nagy sikerű tévésorozatban Scully ügynököt alakítva volt alkalma mélyebben megismerni a paranormális jelenségeket, s most valamelyest ezt a tudását fogja kamatoztatni, amikor megalkotja a saját fantasztikus univerzumát – ezúttal nem a vásznon vagy a televízió képernyőjén, hanem regény formájában.

A több kötetesre tervezett sci-fit Jeff Rovinnal közösen írja. A sorozat első része, az A Vision of Fire egy gyermekpszichiáterről, Caitlin O’Haráról szól, aki világutazóként olyan gyerekeknek próbál segíteni, akik természeti katasztrófák vagy háborúk során szereztek lelki sérüléseket. A munkája közben egy fiatal lánnyal találkozik, aki idővel teljesen egyedi esetnek bizonyul. Miközben a pszichiáter egyre több időt tölt a kislánnyal, próbál segíteni rajta és igyekszik megérteni megrázkódtatásainak eredetét, rájön, hogy a gyermek különös viselkedése földönkivüli erőkkel hozható kapcsolatba – mesélte a készülő regényről Anderson az Entertainment Weeklynek.

Gillian Anderson – hamarosan mint regényírót is tisztelhetjük

Anderson egy erős női karaktert állított a regény középpontjába, aki körülbelül vele egyidős. Őt mindenképp érdekelné egy ilyen nő története egy hasonló szituációban, és úgy véli, hogy ezzel más nők is így vannak. Első ránézésre tényleg jónak tűnik a “szereposztás”, mi is kiváncsiak lettünk a regényre.

Amikor Andersont a kedvenc regényíróiról kérdezték, Ann Patchett, Elizabeth Strout és George Saunders nevét említette. Sci-fi terén Steven Spielberg klasszikusa, a Harmadik típusú találkozások volt rá a legnagyobb hatással.

Elsődleges célja az, hogy egy élvezhető könyvsorozatot írjon, de tisztában van vele, hogy a regényekből filmes adaptáció is készülhet, és ennek szellemében alkot. Reméli, hogy a végeredmény elég jó lesz ahhoz, hogy különböző adaptációknak megfeleljen. Anderson egyébként jelenleg is forgat, a Crisis című, márciusban debütáló tévésorozatban kapott fontos szerepet. Tavasszal a Hannibal c. tévésorozat forgatásán áll a kamerák elé, aztán Nagy-Britanniába utazik, hogy a The Fall forgatásán vegyen részt. Arra a kérdésre, hogy mindezek mellett mikor lesz ideje írni, nevetve azt felelte: a repülőgépen. Ez, tisztelt Anderson asszony, nem egy lehetetlen küldetés. Jo Nesbø is utazás közben szeret írni, és lám, íróként elég sokra vitte.

Forrás: Entertainment Weekly


Vidd hírét!