Játék Sir Alex Ferguson életrajzáért

Vidd hírét!
 
 

A világ egyik leghíresebb és legeredményesebb futballmenedzsere, Sir Alex Ferguson a Manchester Unitednál eltöltött huszonhét év munka után, 2013 májusában bejelentette visszavonulását. Októberben megjelent az önéletrajza, és gyakorlatilag minden rekordot megdöntött a szigetországban: az első héten több fogyott belőle, mint bármelyik korábbi önéletrajzból, amióta csak jegyzik a kategória eladásait, és októberi megjelenése óta többet eladtak belőle, mint egész évben az Infernóból, Dan Brown új regényéből.

Ferguson Önéletrajza nagy sikernek örvend magyarul is

Magyarul november végén jelent meg a könyv a Partvonal Kiadó gondozásában, és itthon is szép eredményeket ért el. Az Alexandra felmérése szerint a 8. lett az éves hazai sikerlistán, miközben csak egy hónappal a „záróra” előtt jelent meg. Jelentjük: nem érdemtelenül örül ekkora sikernek. A skót menedzser életrajza tényleg ennyire jó – kritikánk hamarosan.

A Partvonal Kiadóval közösen most játékot szervezünk Ferguson életrajzának két példányáért. A játék egyszerű: az alábbi három kérdésre kell jól válaszolni, és máris versenyben vagy a két könyv valamelyikéért. Ha az elmúlt 20-25 évben nem azzal töltötted a hétvégéidet, hogy a Manchester Unitednak szurkoltál, és a könyvet sem olvastad, még nincs veszve semmi: a válaszokért bátran keresgélj például az Olvasoterem.com-on (a könyv egy részletét is megtalálod nálunk) vagy a kiadó honlapján – vagy bárhol máshol, percek alatt bármelyik kérdésre megtalálod a választ.

EZ A JÁTÉK VÉGET ÉRT, EREDMÉNYHIRDETÉS KÖVETKEZIK:

A játékban kb. 290-en vettek részt, és hozzávetőlegesen a játékosok 81 százaléka tudta a helyes válaszokat, amelyek az alábbiak voltak:

  1. Milyen poszton játszott játékosként Ferguson?csatár
  2. Melyik csapatot győzte le Sir Alex Ferguson edzőként egy KEK-döntőben?Real Madrid
  3. Kiről mondta a következőket: „Ő volt a legtehetségesebb játékos menedzseri éveim alatt. Felülmúlta a többi nagyságot is, akiket edzettem a Unitedban.”?Cristiano Ronaldo

Az alábbi olvasóink Ferguson könyvének egy-egy példányát nyerték:

Vinczéné Husi Magdolna
Tóth Bettina

A nyerteseknek gratulálunk, hamarosan újabb játékkal jelentkezünk!

A játék január 28-án, kedden éjfélkor ér véget, eredményt január 29-én hirdetünk. Két jó megfejtő a könyv egy-egy példányát nyeri, több helyes megfejtő esetén a nyertesekről sorshúzással döntünk.

A nyereményről: Az utóbbi negyed században jelentős változások mentek végbe a Manchester Unitednál. Ami állandó maradt, az a Ferguson irányította gárda játékának minősége, és az a sikersorozat, amelynek részeként 2008-ban a MU második Bajnokok Ligája-győzelmét ünnepelhette. Sir Alex edzői filozófiájának alapköve a céltudatosság, mégis befogadó és családias légkört tudott kialakítani a klubnál. Munkamódszere, amely kiállta az idők próbáját, irigyelt az egész világon. Irányítása alatt a Manchaster United konvencionális futballklubból sikeres vállalkozássá nőtte ki magát.

Fergusonnak az idők során egyre több energiát kellett fordítania a növekvő számú sztárjátékos megfelelő irányítására, ennek megfelelően könyve egy-egy teljes fejezetet szentel a legnagyobb nevekkel való együttműködés izgalmas történetének. Bepillantást nyerhetünk Cristiano Ronaldo, Ryan Giggs, Roy Keane, Ruud van Nistelrooy, David Beckham vagy épp Wayne Rooney mindennapjaiba.

Játékosai Fergusont Főnöknek szólították, utalva a híres edző keménykezű vezetői stílusára, amely nélkül a klub aligha érhette volna el azokat az eredményeket, amelyekre méltán büszke. Sir Alex visszaemlékezése most végre teljes kibontakozásában mutatja be e lenyűgöző életpálya eseményeit.

Játék előtt tanácsos elolvasni adatvédelmi nyilatkozatunkat. A lényeg: az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Figyelem! Ha részt veszel ezen a játékon, azzal azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk. A listáról utólag bármikor leiratkozhatsz, ami azzal jár, hogy végleg törlünk az adatbázisból. Játszani továbbra is játszhatsz, egyszerűen csak nem kapsz értesítést az újabb játékokról.


Vidd hírét!