Filmes borítóval érkezik Joyce Maynard regénye

Vidd hírét!
  •  
  •  

Filmes borítóval, és a könyv alapján forgatott film magyarországi premierjét csak pár héttel megelőzve érkezik a könyvesboltokba J. D. Salinger egykori szerelmének regénye, a Nyárutó, amely itthon az Alexandra Kiadó gondozásában lát napvilágot. A széles körben elismert amerikai írónő, Joyce Maynard lélegzetelállító és szívszorító történetet mesél el szerelemről, szexről, kamaszkorról és végzetes árulásról egy ifjú kamasz szemén keresztül – és annak a férfinak a nézőpontjából, akivé ez a fiú válik.


Joyca Maynard: Nyárutó (Alexandra, 2014)Közeledik a nyár vége, a munka ünnepe fullasztó hőséggel köszönt a New Hampshire-i Holton Millsre, ahol a magányos, tizenhárom éves Henry többnyire tévénézéssel, olvasással és álmodozással üti el az idejét; egyetlen társasága elvált és érzelmileg labilis anyja. Az ünnepi hétvége előtti csütörtökön azonban egy titokzatos, vérző férfi, Frank kér segítséget Henrytől. A következő öt nap alatt a fiú megismeri az élet legfontosabb leckéit, a féltékenység torokszorító fájdalmát, az árulás erejét, hogy áldozatot kell hoznunk a szeretteinkért – és hogy érdemes várni az igazi szerelemre.

Joyce Maynard több mint négy évtizede foglalkozik írással; eddig hat regényt, köztük a To Die For címűt, és négy ismeretterjesztő munkát írt. Otthon a világban címmel megjelent sikerlistás visszaemlékezéseit tizenegy nyelvre fordították le. Az ötgyermekes édesanya – gyerekei közül három már nagykorú – Kalifornia északi részén él. Salingerrel 10 hónapon át élt együtt az író cornishi otthonában, amikor ő még csak 18 éves volt, Salinger pedig 53. Miatta hagyta ott a Yale-t (és nem is ért vissza soha az egyetemre), és ekkoriban írta első könyvét, a Looking Back-et is. Magyarul a Baby Love és az Otthon a világban olvasható tőle.

[youtube width=”640″ height=”360″]https://www.youtube.com/watch?v=jFdOQGZggvQ[/youtube]

Az írónő hatodik regénye, a Nyárutó angolul 2009-ben jelent meg, és a megfilmesítési jogai rögtön a publikálását követően elkeltek. A könyv alapján Jason Reitman (Egek ura, Köszönjük, hogy rágyújtott!) írt forgatókönyvet, és a filmet is ő rendezte. A főszerepben Kate Winslet és Josh Brolin látható, a produkciót a hazai mozik február 6-tól vetítik.


Vidd hírét!
  •  
  •