Rowling: Hermione Harryhez illik

Vidd hírét!
 
 

A Harry Potter-regényfolyam hősnője, Hermione Granger a széria végén nem Harryvel, hanem annak barátjával, Ron Weasleyvel kelt egybe, és ezzel a befejezéssel nem minden rajongó értett egyet. A regények szerzője, J. K. Rowling (portrénk a szerzőről itt) most elismerte, hogy ez hibás döntés volt a részéről. A brit írónő a Wonderland című film-, divat- és celebmagazin legújabb, február 7-én megjelenő kiadásának egyszeri vendégszerkesztőjéül szegődött Emma Watson színésznő által készített interjúban beszélt erről. Mint ismeretes, a filmvásznon Emma Watson alakította Hermione-t.

Rowling kijelentette: kissé messzebbről nézve most már neki is jobb rálátása van a dologra, és ma már ő is elismeri, hogy Harry Potter jobban illett volna Hermione-hoz, mint Ron. Az írónő hozzátette: Hermione és Ron románcának nem sok köze volt irodalmi megfontolásokhoz, sokkal inkább személyes okai voltak, amikor úgy döntött, hogy kettejüket “összeboronálja”. Egyszerűen annyi történt, hogy ő eredetileg így gondolta ki a történet e szálát, amely mellett aztán ki is tartott. Reméli, fűzte hozzá, hogy ezzel nem törte össze az emberek szívét. Ma már nem így írná meg a történet ezen részét, és úgy véli, hogy Hermione és Ron előbb-utóbb „párkapcsolati tanácsadónál” kötne ki. Ron és Hermione a regényfolyam végén összeházasodik, Harry Potter pedig Ron Weasley húgának, Ginnynek esküszik örök hűséget.

Harry és Hermione. Beteljesületlen szerelem?

Rowlingnak feltehetően nem okoz ez sok álmatlan éjszakát, és fenyegetéseket sem fog kapni, mint ahogy az Charlaine Harrisszel, a True Blood-sorozat szerzőjével történt, amikor úgy döntött, hogy hátat fordít Sooki Stackhouse-nak, és lezárja a szériát. Azt viszont már könnyedén el tudjuk képzelni, hogy a fan fiction birodalmában ismét életre kelnek a szereplők, és néhányan átírják a végét a történetnek. (Ha tudtok már ilyenről, értesítsetek róla minket is.) Annak mindenesetre kevés a valószínűsége, hogy Rowling újabb kötetet ír, amely azzal kezdődik, hogy Ron és Hermione egy párkapcsolati tanácsadónál ül, és a végén Harryvel kel egybe.

Rowling nem fordított teljesen hátat Harry Potter univerzumának. Noha 2012-ben és 2013-ban tett egy kis kitérőt (előbb az Átmeneti üresedéssel, majd az álnéven írt The Cuckoo’s Callinggal, amely magyarul 2014-ben is megjelenik), a közelmúltban a hírek arról szóltak, hogy aktívan részt vesz annak a színdarabnak a munkálataiban, amelyet a tervek szerint 2015-ben mutatnak be a londoni West End színpadán, és amely a Harry Potter-regények előzményét meséli el. Ezzel párhuzamosan egy több részesre tervezett film forgatókönyvén is dolgozik, amelyet a varázslófiúról írt könyvek inspiráltak, de amelyben nem szerepel sem Harry Potter, sem a szria más szereplője.

Forrás: MTI, The Guardian, Olvasoterem.com


Vidd hírét!