Bridget Jones naplója 3. – márciustól magyarul

Vidd hírét!
 
 

Bridget Jones visszatért, és felnőtt lett, legalábbis egy kicsit. Most ötvenegy éves, de a körülmények szerencsétlen alakulása folytán megint egyedül van, és két kisgyerekről is gondoskodnia kell, valamint mellettük is időt szakítani szexi fiatal fiújára – mindezt abban az életszakaszban, amelyet egyesek képesek az otromba és ósdi „középkorúság” szóval meghatározni. Persze megint hebrencs kalandokba bonyolódik, de olykor – merjük kijelenteni? – mintha érzelmi érettségről árulkodna a viselkedése.

Bridget Jones történetének folytatását megannyi rajongó várta, de maga Fielding sokáig egyáltalán nem tervezett új kötetet. Saját bevallása szerint folyamatosan dolgozik: ötleteket, információkat gyűjt, jegyez le – azonban amikor mindezek alapján belekezdett egy regénybe, azt ő maga túl okoskodónak találta, és végül elvetette. Amikor pedig újra írni kezdett, Bridget hangjára ismert a szövegben. Így készült el a Bolondulásig.

Az új kötet megjelenése előtt, 2013 szeptemberében Helen Fielding a The Times-ban közölt egy részletet a regényből, amely nagy felzúdulást váltott ki, ugyanis a szövegben Bridget özvegyen, Mark Darcyt gyászolva igyekszik keresni az igazit. Sok olvasó abban reménykedett, hogy a részlet csupán egy rémálmot mutat be, mások pedig úgy nyilatkoztak, meg sem vásárolják a kötetet, ha Mr. Darcy halott. Annyit mindenesetre már most elárulunk, hogy a harmadik kötetben Bridget egyedül neveli a gyerekeit, még mindig vágyik a szerelemre, nehezen jön ki az édesanyjával, és bármikor számíthat a barátaira.

Helen Fielding 1958-ban született egy yorkshire-beli városkában. Könyvei mára több mint 40 országban jelennek meg és milliós példányszámban fogynak. Leghíresebb karaktere, Bridget Jones a The Independent hasábjain bukkant fel először, majd a cikkek sikere után 1996-ban megjelent az első Bridget Jones-könyv, és hat hónapon át vezette a toplistákat.

A Bolondulásig – Bridget Jones naplója 3. Magyarországon 2014 márciusában jelenik meg Sóvágó Katalin bravúros fordításában, az Európa Könyvkiadó gondozásában.


Vidd hírét!