Játék Saviano könyveiért

Vidd hírét!
  •  
  •  

Hosszas várakozás után végre magyarul is megjelent az olasz Roberto Saviano új könyve, a ZéróZéróZéró – a könyvből egy exkluzív, máshol nem olvasható részletet találsz a Lapozóban. A Gomorra szerzőjének új kötete nálunk (és néhány másik európai országban, na meg a tengerentúlon is) azért késett, mert az első könyvének megjelenése után az egyik nápolyi klán vérdíjat tűzött ki az oknyomozó újságíró fejére, így Saviano körülbelül nyolc éven át folyamatos rendőri védelem alatt élt. Így gyűjtött anyagot az új könyvéhez, amelyben a világot felforgató kokain nyomába ered.


A könyv magyarországi megjelenése apropóján a Partvonal Kiadóval közösen játékot szervezünk Saviano köteteiért. A Partvonal három ZéróZéróZérót és mindegyik ZéróZéróZéró mellé egy-egy Gomorrát ajánl fel, s a három könyvcsomagot azok között sorsoljuk ki, akik jól válaszolnak az alábbi kérdésekre. (Figyelem, a válaszokat megtalálod az Olvasoterem.com és a Partvonal Kiadó honlapján, a ZéróZéróZéró adatlapján – csak keresgélni kell egy keveset.)

A játék véget ért, íme a helyes válaszok és az eredményhirdetés:

A játékban mintegy 210-en vettek részt, és a válaszadók 53 százaléka, tehát nagyjából minden második olvasónk tudta mind a három kérdésre a jó választ. Íme, így kellett jól felelni a kérdésekre:

  1. Melyik filmfesztiválon kapott díjat forgatókönyvíróként Roberto Saviano? – az Európai Filmfesztiválon
  2. Mihez hasonlítja a gazdaságot Saviano a ZéróZéróZéróban? – befőttes gumihoz
  3. Hogyan akart a Casalesi klán végezni Savianóval? – bombával

A válaszadók közül sorshúzással választottuk ki az alábbi nyerteseket:

Dénes Attila
Czókos Gergő
Élő Andrea

A nyerteseknek gratulálunk, őket e-mailen is értesítjük. Hamarosan újabb játékot indítunk.

A játék május 11-én, vasárnap éjfélkor ér véget, eredményt hétfőn, május 12-én hirdetünk. Három jó megfejtő egy-egy ZéróZéróZéróGomorra párost nyer, több helyes megfejtés esetén pedig sorsolunk.

A nyereményekről:

ZéróZéróZéró: Roberto Saviano könyvének címe, a három egymás melletti nulla a drog finomságára utal. A három nullás a legtisztább kokain. Ez a kötet bátor és kitartó kutatómunka eredménye. Felfedi a kokainkereskedelem sötét hálózatát, nem látható, de annál jelentékenyebb gazdasági szerepét, és ami a legmegdöbbentőbb: mindannyiunk életére gyakorolt közvetlen hatását.

 

Gomorra: Saviano pontos, ugyanakkor szenvedéllyel átitatott jelentése lesújtó képet fest Campaniáról, Dél-Olaszország nyugati régiójáról, amely egy óriási pénzügyi holdingként működő, külföldi befektetésekkel és nemzetközi üzleti kapcsolatokkal rendelkező bűnszövetkezet, a camorra uralma alatt él. A Rendszer – ahogyan a camorra önmagát nevezi – immár saját törvényei szerint irányítja Nápolyt és a környező városokat.

Játék előtt tanácsos elolvasni adatvédelmi nyilatkozatunkat. A lényeg: az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Figyelem! Ha részt veszel ezen a játékon, azzal azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk. A listáról utólag bármikor leiratkozhatsz, ami azzal jár, hogy végleg törlünk az adatbázisból. Játszani továbbra is játszhatsz, egyszerűen csak nem kapsz értesítést az újabb játékokról.


Vidd hírét!
  •  
  •