Tévésorozat készül JK Rowling krimijeiből

Vidd hírét!
 
 

Tévésorozatot készít a BBC JK Rowling krimijeiből. Cormoran Strike magánnyomozó kalandjai a képernyőn az első regény adaptációjával, a Kakukkszóval kezdődnek, a forgatás 2015 elején veszi kezdetét. Rowling a Cormoran Strike-regényeket álnéven, Robert Galbraith-ként publikálja. Első felnőtteknek írt könyvét is ezen a néven adta ki 2012 szeptemberében.

Cormoran Strike egy háborús veterán; korábban a hadseregben szoltál, aztán megsérült Afganisztánban, és magánnyomozónak állt. Az első Cormoran Strike-regény 2013 áprilisában jelent meg az Egyesült Királyságban, itthon 2014-ben került a boltok polcaira a Gabo Kiadó gondozásában. A Kakukkszóban Strike egy zűrös életű modell halála ügyében nyomoz, aki lezuhant londoni lakása erkélyéről. A hivatalos verzió szerint öngyilkos lett, ám az áldozat bátyjának kétségei támadnak, és felfogadja a magánnyomozót, hogy nézzen rá az ügyre. Minél mélyebben ássa bele magát Strike a fiatal modell életébe, annál sötétebbnek tűnnek a dolgok, és ő maga is annál szörnyűbb veszélynek teszi ki magát.

  

A második Cormoran Strike-kötet. A selyemhernyó angolul 2014 júniusában jelent meg, és már ez is olvasható magyarul, szintén a Gabo Kiadónál jelent meg. A felállás hasonló: ezúttal eltűnik egy regényíró, a magánnyomozót pedig annak felesége keresi fel. Strike nyomozni kezd, és kiderül, több van Owen Quine eltűnése mögött, mint azt a felesége gondolta. Az író épp befejezett egy kéziratot, melyben vitriolos tollal megírt portrék szerepelnek szinte minden ismerőséről. Ha ez a regény megjelenik, életeket tehet tönkre – így tehát nagyon is sokan lehetnek, akik szeretnék befogni a száját. És valaki be is fogja a száját, mert hamarosan rátalálnak a brutálisan meggyilkolt Quine-ra.

A regények megfilmesítését maga a szerző jelentette be december 10-én a saját Twitterén. Mire a kamera forogni kezd a forgatási helyszíneken, a BBC már valószínűleg vetíteni kezdi Rowling első felnőtteknek írt regényének, az Átmeneti üresedésnek az adaptációját. A BBC igazgatója nagyon örül annak, hogy Rowling legújabb könyveit sikerül a televíziók képernyőjére adaptálni, és bízik abban, hogy a szériára az Egyesült Királyságon kívül is kíváncsiak lesznek. Rowling egyébként állítólag aktívan részt vesz majd a Cormoran Strike-regények adaptációjában.


Vidd hírét!