A Trónok harca főszereplői nem olvassák a regényeket

Vidd hírét!
 
 

Javában zajlik a Trónok harca hatodik évadának forgatása, és egyre több szereplőről derül ki, hogy nem olvasták az HBO-sorozat alapjául szolgáló műveket. Persze nem véletlenül. A dolog hátterében az áll, hogy a nagy sikerű tévésorozat alkotói, David Benioff és D. B. Weiss külön megkérték a stábot és a széria szereplőit, hogy inkább tartsák távol magukat George R. R. Martin regényeitől, ismerte be Iain Glen egy a RadioTimes.com-nak adott interjúban. Glen azt mondta, hogy csak az első kötetet olvasta el, csak hogy ráérezzen az ízére, és tette mindezt rögtön azt követően, hogy megkapta a szerepet.

Glen szerint Benioff és Weiss nem különösen örülnek annak, ha a színészek a forgatókönyvhöz úgy közelítenek, hogy olvasták már a könyvet, és folyton felemlegetik, hogy a forgatókönyv hol és miben különbözik a regényhez képest. Látott már olyan jelenetet, állítja, amikor az alkotók tekintete elhomályosodott egy-egy ilyen megjegyzést követően. Jobban értékelik azt, ha a forgatókönyvet a színészek önmagában értelmezik, mint olyant, aminek nem létezik előzménye, mintha nem létezne az alapmű, ami alapján Benioff és Weiss a szkriptet írták.

A megközelítés meglehetősen szokatlan, hiszen általában az alapmű elolvasása majdhogynem kötelező a színészek számára, de a Trónok harca esetében részben érthető Benioff és Weiss kérése, mivel a tévésorozat bizonyos pontokban eltér az eredeti regényektől, sőt, a hírek szerint a hatodik évad az eddigieknél is jobban különbözni fog a tervezett hatodik kötet cselekményétől. Az előzetes tervek szerint az HBO sorozatának hatodik évada 2016 áprilisában debütál a tévék képernyőjén, míg A tűz és jég dala regénysorozat soron következő, hatodik kötete, a The Winds of Winter a szerző reményei szerint még a hatodik évad premierje előtt megjelenhet.

A sorozatot, mint az ismeretes, az HBO vetíti; a regények magyarul az Alexandra Kiadó gondozásában jelennek meg.


Vidd hírét!