Augusztus végén jön egy eddig kiadatlan King-regény

Vidd hírét!
  •  
  •  

Stephen King Richard Bachman álnéven írt korai gyöngyszeme egy kegyetlen, kétségbeesett világban játszódik. A regény angolul 1979-ben jelent, a magyar olvasók egészen mostanáig anyanyelvükön nem olvashatták. Az Európa Könyvkiadó ezt a hiányt augusztus végén pótolja, a régi Kingért fanyalgó rajongók pedig végre a kezükbe vehetnek egy eddig nem látott, régi King-regényt Bihari György vadonatúj fordításban.


Amerikát totális diktatúra uralja, a nemtetszésüket kinyilvánító polgárokra különítmény csap le. A tizenéves fiúk számára egyetlen kiugrási Stephen King (mint Richard Bachman): A Hosszú Menetelés (Európa Könyvkiadó, 2015)lehetőség kínálkozik: a minden évben megrendezett Hosszú Menetelés, amelyet országszerte százezrek figyelnek. Száz fiú indul útnak a megadott útvonalon, amelyet gyalogszerrel, legalább négy mérföld per órás átlagsebességgel kell teljesíteni. Csak egy győztes lehet, a lemaradókat habozás nélkül kivégzik a Menetet kísérő katonák. A győztes viszont a világon bármit kívánhat… A könyv a kiadó ígérete szerint izgalmas, súlyos és lényegre törő. A Hosszú Menetelésben minden benne van, amitől Stephen King a mai amerikai regény egyik legtehetségesebb művelője.

Az embertelen verseny pszichés hatásait kiválóan jeleníti meg a regény. Végigkísérhetjük a fiúk között kialakuló baráti vagy épp rivalizáló szálakat, a menetelők személyiségének torzulását, a zsibbadt fáradtságot és a fiúk testi-lelki összeomlását. Ajánljuk mindazoknak, akik szeretik Stephen King regényeit – és azoknak is, akik rajonganak Az éhezők viadala-trilógiáért.


Vidd hírét!
  •  
  •