A Tíz kicsi néger a legnépszerűbb

Vidd hírét!
  •  
  •  

A Tíz kicsi néger című regény a magyar olvasók kedvence a májustól augusztus végéig tartó szavazás szerint. Agatha Christie legismertebb könyve a Gyilkosság az Orient expresszen valamint a Halál a Níluson című krimiket előzte meg. A három legnépszerűbb regényt októberben egy kötetben jelenteti meg az Európa Könyvkiadó.


Agatha Christie magyar rajongói augusztus végéig szavazhattak kedvenc könyvükre az Európa Könyvkiadó oldalán, ennek eredményét az írónő születésének 125. évfordulóján, szeptember 15-én hozta nyilvánosságra a kiadó. Agatha Christie: Tíz kicsi néger (Európa Könyvkiadó)A mesterműnek tartott Tíz kicsi néger a szavazatok 26%-át kapta, megelőzve ezzel két népszerű Poirot-történetet: a Gyilkosság az Orient expresszen valamint a Halál a Níluson című krimiket. A magyar Christie-rajongók a nemzetközi szavazáson is voksoltak kedvencükre: az amerikai, az angol és a brazil olvasók mellett ők voltak a legaktívabbak. Mindkét szavazást a Tíz kicsi néger nyerte.

Christie legfurfangosabbnak tartott regényében tíz ismeretlen kap meghívást egy pazar villába, amely egy sziklás, elhagyatott szigeten áll. A vendégek, bár valamennyiük múltjában van valami, amit legszívesebben elfelejtenének, reménykedve és örömmel érkeznek meg egy pompás nyári estén a sziklás öbölbe. A tulajdonos azonban nincs sehol… A felhőtlennek ígérkező napokat egyre félelmetesebb események árnyékolják be.

A Tíz kicsi négerből világszerte több mint 100 millió példányt adtak el, számos filmadaptáció készült belőle, és 1943-ban Agatha Christie még egy színpadi változatot is írt a könyvből. Télen mutatják be azt a háromrészes minisorozatot, amelyet a BBC forgatott Agatha Christie legsikeresebb regényéből.


Vidd hírét!
  •  
  •