Nagyszerű krimik a láthatáron

Vidd hírét!
  •  
  •  

Ígéretes krimik érkeznek ősszel a magyar olvasókhoz. Mi hármat ragadtunk ki a kínálatból, íme!


Bemutatkozik a magyar olvasóknak Megan Mirnanda, akinek első krimije, az All the Missing Girls angolul júniusban jelent meg. A regény, amely állítólag legalább annyira feszült tempójú, mint A lány a vonaton vagy a Szerencse lánya, két lány eltűnéséről szól. A két eltűnés között nem kevesebb, mint tíz év telik el, a történetet pedig visszafelé meséli el a szerző.

Nicolette Farrell hosszú idő után tér haza szülővárosába, Cooley Ridge-ba, hogy beteg apjának gondját viselje. Tíz éve azt követően hagyta el a vidéki kisvárost, hogy legjobb barátnője, Corinne egy napon nyomtalanul eltűnt. Nic hamarosan egy dráma kellős közepén találja magát, amely  régi, be nem gyógyult sebeket tép fel, és feléleszti a megoldatlan Corinne-ügyet is.

Tíz éve a nyomozás során elsősorban Nicolette-re koncentráltak, illetve a bátyjára, Danielre, a barátjára, Tylerre, valamint az eltűnt Corinne barátjára, Jacksonre. Valamennyiüknek biztos alibijük volt: Corinne eltűnésének estéjén mindannyian Annaleise Carternél, Nicolette szomszédjánál voltak. Annaleise most Tylerrel, Nicolette egykori barátjával jár, és napokkal Nicolette hazatérése után nyoma veszik, akárcsak Corinne-nak tíz évvel korábban.

A cselekmény tizenöt napot ölel fel, Annaleise eltűnésével kezdődik, és a történteket fordított időrendben, Annaleise eltűnésétől visszafelé haladva meséli el Megan Miranda. Nicolette, miközben azon fáradozik, hogy kiderítse, mi történt a fiatal szomszédjával, megdöbbentő dolgokat tud meg a barátairól, a családjáról és a tíz évvel korábban eltűnt Corinne-ról. A kérdés, amelyre Miranda regénye a választ keresi: meddig hajlandó elmenni az ember azért, hogy megvédje a szeretteit?

Megan Miranda: All The Missing Girls
Megan Miranda: All The Missing Girls

A könyv magyarul az Agave Könyvek gondozásában fog megjelenni, a tervek szerint októberben. A magyar fordítás borítóját még nem tudjuk megmutatni, az eredetit viszont igen.


Luca D’Andrea debütregénye A gonosz maga címmel fog magyarul megjelenni a 21. Század Kiadó gondozásában valamikor novemberben. Az olasz krimi felforgatta a nemzetközi könyvpiacot: Olaszországban idén nyáron került a boltokba, de a kiadás jogát már harminc országban megvették. A Tetovált lány szerkesztője szerint A gonosz maga olyan grandiózus regény, mint a hegység, melyben játszódik.

1985-ben Kurt Schaltzmannt, Markus Baumgartnert és a húgát, Evit, meggyilkolják a Bletterbach-szurdokban, egy óriási völgytorokban, amelynek őskövületei a világ születésének rettenetes titkait rejtik magukban. A három fiatalt valósággal lemészárolják egy szörnyű vihar során. Holttestüket oly mértékben megcsonkítják, hogy felmerül a gyanú, talán nem is emberi lény végzett velük.

Harminc évvel később Jeremiah Salinger amerikai dokumentumfilm rendező, aki egy helybéli, dél-tiroli lányt vett feleségül, tudomást szerez a bűntényről, amelynek felderítetlen volta nem hagyja nyugodni. Feleségével, Annelisével és kislányával, Clarával, egy időre Siebenhochba költözik, de a Dolomitok szívében megbújó kis település lakói nem veszik jó néven a múltjukban való vájkálást, és nem segítenek a kutatásban. Jeremiah apósa, Werner Mair, a hegyimentő szolgálat volt vezetője is óva inti a vejét attól, hogy az elátkozott szurdok közelébe merészkedjen. Az események sodrásában minden jel arra mutat, hogy a Bletterbachban kiöntött vér ősi, a Földdel egyidős, rég eltűntnek hitt baljós erőket hívott életre, és az öldöklésnek még nincs vége.

Luca D'Andrea: La Sostanza Del Male
Luca D’Andrea: La Sostanza Del Male
magyarul A gonosz maga címmel fog megjelenni

A gonosz maga végleges magyar borítója még nem készült el, helyette ez esetben is az eredetit mutatjuk meg.


A harmadik krimi igazi csemege – de szigorúan csak rajongóknak. Ha azt mondom, hogy Mark Frost, akkor az olvasók egy részének egészen biztosan egy kultikus tévésorozat ugrik be elsőre: a Twin Peaks. David Lynch és Mark Frost tévétörténeti jelentőségű szériája hamarosan folytatódik. A harmadik évad előtt az olvasók kézbe vehetik a sorozat hivatalos könyvét, egy lebilincselő titokfeltáró regényt, amely egyrészt választ ad az első két évad nyitott kérdéseire (állítólag minden olvasó meg fog döbbenni!), másrészt elmeséli az elmúlt huszonöt év fontos Twin Peaks-i eseményeit, harmadrészt pedig bevezeti az új évad alapkonfliktusait. Miközben megismerhetjük Amerika legrejtélyesebb városának titkos múltját is.

Mark Frost: Twin Peaks titkos története (Athenaeum Kiadó, 2016)
Mark Frost: Twin Peaks titkos története (Athenaeum Kiadó, 2016)

A könyv angolul a tervek szerint októberben jelenik meg – magyarul az Athenaeum Kiadó gondozásában fog napvilágot látni, ugyancsak októberben. Már előrendelhető, és van hozzá magyar borító is.


Vidd hírét!
  •  
  •