Tévésorozat készül a kémről, aki bejött a hidegről

Vidd hírét!
  •  
  •  

Nem lesz folytatása a The Night Manager című tévésorozatnak, bármennyire is örvendett nagy sikernek a széria, és bármennyire is szerették volna továbbszőni a sztorit az alkotók. A sorozat egyébként szépen teljesített a Golden Globe-on, három kategóriában is aratott: a legjobb férfi főszerep, valamint a legjobb férfi- és női mellékszerep egy minisorozatban. Lehet, hogy ez adta meg az utolsó lökést a következő lépéshez: az AMC, a BBC és az Ink Factory John le Carré klasszikusából, az A kém, aki bejött a hidegről c. regényből is minisorozatot készít.


A sorozat szkriptjét a Gettómilliomos Oscar-díjas forgatókönyvírója, Simon Beaufoy jegyzi; a The Ink Factory, le Carré fiainak filmprodukciós cégje a projekt finanszírozásában és a gyártásban is részt vállal. A szerző, aki egyébként producerként veszi ki a részét a munkából, John le Carré: A kém, aki bejött a hidegről (Agave Könyvek, 2013)azt mondta, hogy izgatottan várja az adaptációt, és teljes mértékben megbízik a csapatban.

Az 1963-as regényből most először készítenek tévésorozatot. Két évvel a könyv megjelenése után Richard Burton főszereplésével készült mozifilm a regény alapján; annak a forgatókönyvét le Carré és Paul Dehn íra. A szerző az 50. évfordulós, jubileumi kiadáshoz írt utószóban mesélt az akkori forgatásról és az alkotókhoz fűződő viszonyáról – itt beleolvashatsz a regénybe. A könyv a megjelenését követően 32 hétig állt a The New York Times sikerlistáján.

A regény főszereplője Alec Leamas, akinek utolsó ügynökét is megölik Kelet-Németországban, őt pedig visszahívják Londonba. Leames úgy hiszi, annyi hosszú, sötét és jeges év után végre bejöhet a hidegről. Ám Kontroll, a brit hírszerzés feje mindenáron térdre akarja kényszeríteni a kelet-német kémszervezetet. Terve megvalósításához Leamasra van szüksége, a kémre, akit még egyszer, utoljára visszaküld a hidegbe. John le Carré 1963-as klasszikusa a hidegháború kellős közepébe kalauzol, a fallal kettévágott Berlinbe, rideg kihallgatószobák falai közé, és szembesíti az olvasót a kegyetlen valósággal: a konfrontáló felek módszerei azonosak, cselekedeteik nyomán a lavina embereket temet maga alá. Reméljük, hogy a széria alkotói ezúttal nem nyúlnak hozzá az eredeti történethez. Én személy szerint egy olyan A kém, aki bejött a hidegről miniszériát szeretnék látni, amelynek cselekménye tényleg a ’60-as években játszódik. (A The Night Manager esetében sajnos néhány dolgon változtattak, és van közöttük olyan is, ami teljesen fölösleges volt. Erről egyébként a szerző az újra kiadott regény utószavában ír.)

Forrás: Deadline


Vidd hírét!
  •  
  •