Film készül Josh Malerman debütregényéből

Vidd hírét!
  •  
  •  

Játékfilm készül Josh Malerman hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő debütregényéből, a Madarak a dobozban címűből, amelyért a The High Strung énekese egyébként 2015-ben megkapta a legjobb elsőkönyvesnek járó Bram Stoker-díjat. A filmes jogok már évekkel korábban elkeltek; a munka olyan ütemben zajlik a Madarak a dobozban körül, hogy hamarosan indul a forgatás.


A szerző: Josh Malerman
A szerző: Josh Malerman

A készülő film a lehető legjobb kezekben van: a Netflix karolta fel a projektet, a cégnek ez lesz az első nagyköltségvetésű mozifilmje: a hírek szerint első körben 45 millió dolláros büdzsét biztosítottak hozzá. A rendező az Oscar-díjas Susanne Bier lesz (Egy jobb világ, Serena), a forgatókönyvet pedig a tavalyi év egyik legjobb sci-fije, az Érkezés forgatókönyvírója alkotta meg. A producerek: Dylan Clark (A majmok bolygója: Lázadás, A majmok bolygója: Forradalom, A majmok bolygója: Háború, Feledés, Női szervek), Chris Morgan (Halálos iramban 5, -6 és -7, 47 Ronin) és Clayton Townsend (A 40 éves szűz, Zoolander 2).

Bár a szereposztásról még keveset tudni, az már biztos, hogy egy igazi nagyágyú van a csapatban: a szintén Oscar-díjas Sandra Bullock kapott (és vállalt) szerepet.

Josh Malerman Magyarországon is nagy sikernek örvendő regénye napjainkban játszódik, főszereplője egy anya (őt alakítja majd Bullock a HollywoodReporter értesülése szerint) és két kisgyereke, akiknek bekötött szemmel kell megtenniük egy veszedelmes utat a házukat elhagyva – ugyanis van valami odakint, valami, amit ha meglátsz, véged… Íme a regény fülszövege:

Valami rémisztő dolog garázdálkodik odakint, amire nem szabad ránézni. Egyetlen pillantás elég ahhoz, hogy az ember őrült, kegyetlen gyilkossá váljon. Senki sem tudja, mi az, és honnan jött. Josh Malerman: Madarak a dobozban (Fumax, 2015)A szörnyűséges hírek egyre gyakoribbá válnak. Majd a tévé elsötétül, a rádió elhallgat, és az internet is összeomlik. A telefonok elnémulnak. Az ablakon pedig nem lehet kinézni többé.

Mára csak maréknyi túlélő maradt, köztük Malorie két gyermekével, akiket az egyetlen lehetséges módon nevel: a négy fal között. A folyóparti, elhagyatott ház ajtaja zárva, a függönyök behúzva, az ablakokra matracok szögelve. Egyetlen esélyük, hogy elmenekülnek egy másik helyre, ahol talán biztonságban lehetnek. De az előttük álló út elrettentő: harminc kilométer a folyón, egy evezős csónakban bekötött szemmel! Csak Malorie találékonyságára és a gyerekek éles hallására támaszkodhatnak. Egyetlen rossz döntés is végzetessé válhat. És valami követi őket. De vajon ember, állat vagy szörnyeteg?

A regény Magyarországon a Fumax Kiadó gondozásában jelent meg 2015-ben.


Vidd hírét!
  •  
  •