Képregényt ad ki Paul Oakenfold

Vidd hírét!
  •  
  •  

Paul Oakenfold három évtizede pörgeti a korongokat a dj-pult mögött, és minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ő az elektronikus tánczene egyik legjelesebb képviselője. A következő projektjével viszont némiképp kilép a komfortzónájából, és novemberben képregényben meséli el a karrierjét. A The Wonderful World of Perfecto: With Paul Oakenfold and Friends angolul a Z2 Comics gondozásában jelenik meg, és Oakenfold mellett több művész is dolgozik rajta, többek között Tyler Boss és Ian McGinty rajzművészek.


Paul Oakenfold, mint képregényhős
Paul Oakenfold, mint képregényhős

Mindegyik grafikus Oakenfold karrierjének egy-egy szakaszával foglalkozik, és így megrajzolják, hogyan dolgozott együtt a U2-val: az 1992-es Even Better Than The Real Thinghez készített remixet, amely aztán a slágerlistákon magasabbra kúszott, mint az eredeti dal. A siker láttán a U2 felkérte, hogy az 1993-as világ körüli turnéjukhoz is nyújtson segítséget. Oakenfold karrierjének egy másik meghatározó szakasza szintén visszaköszön a rajzolt memoár lapjain: 1997 és 1999 között a liverpooli Cream rezidens lemezlovasa volt. Ez idő alatt választotta a DJ Mag a világ legjobb lemezlovasának, ő pedig két olyan lemezt is kiadott ebben az időszakban, amely szorosan kapcsolódik a Creamben eltöltött két évhez. Valószínűleg egy meglehetősen széles réteg olvasná érdeklődve azoknak az éveknek és eseményeknek a felidézését, képregényként pedig – némi fikcióval dúsítva – igazán lebilincselőnek ígérkezik. A kiadó egy közleményben ugyanis úgy jellemezte a készülőfélben lévő képregényt, mint egy nem teljesen igaz sztori.

Persze Oakenfold nem lenne Oakenfold, ha ezt a projektet is nem tálalhatná valamiképp összefüggésben a zenével. Az ő szerepe nem merül ki annyiban, hogy megírja a szöveget a képregényhez, hanem egy eredeti soundtrack albumot is készít hozzá, amelyet kizárólag a képregénnyel együtt lehet csak megvásárolni. Ezzel egyébként a Z2 Comics egyik új kezdeményezését folytatja, mely szerint egy képregényhez soundtrack albumot is készítenek. A zene és a képregény ilyesfajta társítása a siker egyik titkos összetevője lehet, mondta a kiadó egyik vezetője, Josh Frankel, és hozzátette, hogy ezzel pusztán egy újszerű és egyedi élményt igyekeznek átadni.


Vidd hírét!
  •  
  •