Könyvautomaták lesznek Budapesten

Vidd hírét!
 
 

A Sztalker csoport olvasásnépszerűsítő, Vecsei H. Miklós színművész és Grecsó Krisztián író nevével fémjelzett projektjének középpontjában a közösségi közlekedést választók és a fiatalok állnak. A forgalmas csomópontokon elhelyezett könyvautomatákból 990 forintért vásárolhatók meg 2018 márciusától a zsebkönyv méretű irodalmi művek, a színes könyvsorozatot MOMÉ-s grafikuscsapat tervezte. A projekt olyan támogatókat tudhat maga mögött, mint Dés László, Geszti Péter, Lábas Viktória, Rudolf Péter és Zacher Gábor.

Illusztráció. Könyvautomata egy São Paulo-i metróállomáson.

„Értékes és érdekes műveket fogunk eljuttatni az olvasókhoz, megfizethető áron és minél könnyebben elérhető módon. Értékes és érdekes pillanatokkal szeretnénk kitölteni a közösségi közlekedés üresjáratait” – idézi az MTI-hez eljuttatott közlemény Vecsei H. Miklós színművészt. Grecsó Krisztián szerint a POKET arra is alkalmas, hogy egy fiatalosabb, egymásra figyelőbb olvasóközösséget hozzon össze.

A projekt legalább hat automatával indul 2018 márciusában a fontosabb fővárosi csomópontokon és köztereken. A nyári szezonban megjelennek a legfontosabb fesztiválokon, ahol magyar regények angol fordításai is helyet kapnak a könyvautomatákban.

Forrás: MTI, fidelio


Vidd hírét!