Magyarul is megjelenik a Fire and Fury

Vidd hírét!
 
 

gmA megjelenését követően pár óra alatt az Amazon eladási listájának élére ugrott, és négy nap alatt 1 millió példány fogyott belőle. Csak összehasonlításképpen: 2017-ben az Egyesült Államokban egyetlen címből sem adtak el 1 millió példányt egész évben. Ez az a könyv, amelyről azt mondták, hogy will make America read again (szabad fordításban: újra ráveszi az amerikaiakat az olvasására), amely tökéletesen rímel Trump választási kampánybeli szlogenjére: make America great again.

Tűz és düh című könyvről van szó, amelyben Michael Wolff, a Fehér Házba bejáratos oknyomozó újságíró a közelmúlt legvitatottabb amerikai elnökének történetét meséli el bennfentes értesülései alapján. Donald Trump elnökségének első kilenc hónapja viharos, vérlázító és – nem utolsósorban – Michael Wolff: Tűz és düh (Athenaeum, 2018)filmszerűen fordulatos volt. Wolff nem mindennapi jogosítványának hála rendkívüli bepillantást kaphatunk a Trump-adminisztráció fondorlatos belső játszmáiba és megérthetjük, hogyan kerülhetett pozícióba és törhet egyre magasabbra ez a rapszodikus és zabolátlan természetű ember. A Tűz és düh a megjelenés napján bombaként robbant az Egyesült Államokban, hisz a sikerkönyves szerző legújabb bestsellerében megannyi új tényt és összefüggést tár fel, amelyek más megvilágításba helyezik az Ovális Irodában kialakult káoszt.

De vajon mit gondol igazából a saját stábja Trumpról? Miért állította Trump, hogy Obama elnök lehallgattatta? Miért rúgta ki valójában James Comey FBI igazgatót? Miért nem lehetett Steve Bannont, az egykori fő elnöki stratégát és Jared Kushnert, Trump vejét egyedül hagyni egy szobában? Bannon menesztése után ki lett az adminisztráció szürke eminenciása? Mi a trükkje a Trumppal való kommunikációnak? Mi a közös a Trump-elnökségben és a Producerek című filmben? Március végén már a magyar olvasók is megtudhatják, hiszen az Athenaeum Kiadó gondozásában magyarul is megjelenik Michael Wolff könyve.

Nem túlzás azt állítani, hogy soha nem volt még az Egyesült Államoknak ilyen végletesen megosztó elnöke. Wolff lebilincselő olvasmányából megtudhatjuk, hogy a Trump keltette viszály és széthúzás egy újfajta rend kezdete-e, vagy az első lépés az apokalipszishez vezető úton.

A könyv tévés és filmes jogai már elkeltek, az Endeavor Content vásárolta meg őket, és a hírek szerint tévésorozatot készülnek gyártani a könyvben leírtak alapján. A szerző és a BBC egykori televíziós producere, Michael Jackson felügyelnék a gyártást, de ennél többet egyelőre nem lehet tudni a projektről.


Vidd hírét!