Skandináv thrillerek sorozatot indított a Partvonal Kiadó

Vidd hírét!
 
 

A minőségi szórakoztatás jegyében új sorozatot indított a Partvonal Kiadó. A skandináv szerzők könyvei 2019-ben több mint 30 országban jelennek meg. A Partvonal Skandináv Thrillerek első kötete Mattias Edvardsson Látszólag normális című regénye, amely felveti a kérdéseket: milyen jól ismerjük valójában a szeretteinket és vajon gyilkolni is képesek lennénk értük?

Mattias Edvardsson: Látszólag normális (Partvonal, 2019)
Mattias Edvardsson: Látszólag normális (Partvonal, 2019)

Stella látszólag egy átlagos tinédzser, aki éli felhőtlen hétköznapjait, amíg egy nap meg nem vádolják egy nála jóval idősebb férfi meggyilkolásával. Mi köze lehet az üzletember halálához a kifogástalan hírű családból származó lánynak?
Stella apja az egyházközösség elismert lelkipásztora, aki odaadó férj és rajong egyetlen gyermekéért. Az igazság és az őszinteség bajnokaként ismert Adam elvei ellenére hazudik is a nyomozóknak, hogy alibit biztosítson a letartóztatott lányának, hiszen Stella úgyis ártatlan – de visszapillantva később a gyerekkorára kiderül, hogy a szeretett gyermek bonyolultabb eset, mint amilyennek az apja elsőre lefesti őt. A nyomozás lélekölő terhe alatt Adam kezdi elveszíteni a kontrollt, és már nem tudja leplezni személyiségének sötét oldalát.

A nyomozás során Stella szavaiból kiderül, hogy közelről ismerte a meggyilkolt férfit, és nem ez az egyetlen titok, amit a szülei előtt rejteget. A thriller legvégén Ulrika, az anya vall a család életéről. A védőügyvédként praktizáló nő egyedülálló perspektívát tár a nyomozók elé, és lassan felsejlik az a szövevényes terv, amivel a lányát akarja megmenteni. Ám az elképzelése csaknem bajba sodorja, mert igen nagy kockázatot vállal…

A lebilincselő pszichothrillerben Mattias Edvardsson olyan hálót sző, amely mindenkit csapdába ejt, és semmi sem az, aminek látszik.

Edvardsson középiskolai tanárként dolgozik a svédországi Trelleborgban, de volt már egy punk zenekar énekese és egy futballcsapat edzője is; a munkája mellett eddig öt könyvet írt, a Látszólag normális pedig a nemzetközi sikert is meghozta számára.

Søren Sveistrup: Kastanjemanden - angolul The Chestnut Man címmel jelent meg a regény

Ősszel folytatódik a borzongás, a sorozat következő kötete a dán Søren Sveistrup The Chestnut Man című regénye lesz, amelyben egy pszichopata tartja rettegésben Koppenhágát. A cím azokra a kis gesztenyefigurákra utal, amelyeket a gyilkosságok helyszínén találnak a rendőrök. A gyufaszálakból és gesztenyéből gyártott figurákon a nyomozók egy ujjlenyomatot is találnak: egy fiatal lány ujjlenyomatát, aki az egyik miniszternek a lánya, és akit egy évvel ezelőtt elraboltak és meggyilkoltak. A kötet magyarul októberben fog megjelenni.

Søren Sveistrup a BAFTA-díjas Gyilkosság (The Killing) című TV-sorozat és a nagysikerű Jo Nesbo-regényből készült Hóember című film forgatókönyvíróinak egyike.


Vidd hírét!