Megjelent a Felhőatlasz szerzőjének új regénye

David Mitchell: Csontórák (Európa Könyvkiadó, 2019)
Vidd hírét!
 
 

David Mitchell, a nagy sikert aratott Felhőatlasz szerzője ismét egy korokon és kontinenseken átívelő, epikus történetet alkotott, amely egyszerre sorsregény, metafizikai thriller és meditáció halandóságról és túlélésről. Az eredetileg 2017-ben publikált regény magyarul az Európa Könyvkiadó gondozásában jelent meg Pék Zoltán fordításában.

David Mitchell: Csontórák (Európa Könyvkiadó, 2019)
David Mitchell: Csontórák (Európa Könyvkiadó, 2019)

A regény főszereplője a tizenöt éves Holly Sykes, aki miután csúnyán összeveszik az anyjával, dacosan otthagyja az otthonát. Nem szökni akar, csupán bebizonyítani, hogy ő már nem gyerek, ám a távolléte alatt súlyos tragédia éri a családját, ami hatással lesz Holly egész életére, a szeretteire… …és azokra, akiket még nem is ismer. Egy cambridge-i egyetemista, aki vagyonért semmitől nem riad vissza; egy nyughatatlan újságíró, aki a család és a haditudósítás között vacillál; egy megkeseredett író, aki egyre távolabb sodródik a sikertől – az ő életük prizmáján keresztül rajzolódik ki Holly sorsa. Ahogy telik az idő és elketyeg az élet, fény derül egy misztikus csoport létezésére, és egy egész élet látomásai és véletlenei értelmet nyernek egy szürreális, láthatatlan háborúban, amely a világunk peremén zajlik.

A könyvben több olyan karakter is felbukkan, akikkel találkozhattunk már a szerző más műveiben, például a Szellemírókban és a Felhőatlaszban.

A könyvet jelölték a 2014-es Nemzetközi Man Booker-díjra, Stephen King pedig az év egyik legjobb regényének nevezte. 2015-ben Mitchell elnyerte vele a World Fantasy Díjat.


Vidd hírét!