Jön az első hivatalos Stranger Things-regény!

Gwenda Bond és a Gyanakvó elmék (Cartaphilus, 2019)
Vidd hírét!
  •  
  •  
  •  

Hamarosan megérkezik a Stranger Things sorozat 3. évada, július első napjaiban pedig a Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában magyarul is megjelenik az első hivatalos Stranger Things-regény. A Gyanakvó elmék a nagy sikernek örvendő széria mitológiai alapjaihoz viszi el az olvasót, és kiderül belőle, hogyan kezdődött a borzalom Hawkinsban, és mi volt a demogorgon előtt.


A Netflix saját készítésű sorozata az 1980-as években játszódik – a Gwenda Bond által írt regény viszont 1969-ben. Az álmos kisvárosi főiskolán tanuló Terry Ives (a sorozatbeli Eleven anyja) úgy érzi, kimarad az egész országot megrengető háborúellenes mozgalomból és ellenkulturális forradalomból, így kapva kap az alkalmon, amikor egy szupertitkos kormányzati kutatáshoz keresnek önkénteseket. Terry elszántan próbál a végére járni a világtól elzárt hawkinsi laborban zajló bizarr kísérleteknek, miközben egyre mélyebbre merül a laboratórium kifürkészhetetlen ura, dr. Martin Brenner világában.

Gwenda Bond: Gyanakvó elmék (Cartaphilus, 2019)


Gwenda Bond könyve, a Gyanakvó elmék a sorozat mitológiai alapjaival ismerteti meg az olvasót.


Az MKUltra kódnevet viselő projekt egy nagy rejtély. Jelöletlen furgonok, egy eldugott labor az erdő mélyén, tudatmódosító anyagok, szótlan kutatók és megannyi titok, amelyet a fiatal és nyughatatlan Terry leleplezni készül. De a Hawkins Nemzeti Laboratórium falai mögött olyan méretű konspiráció forr, amelyet Terry még elképzelni sem tud. Ahhoz hogy sikeresen szembeszálljon az összeesküvőkkel, Terrynek a kutatásban résztvevő többi kísérleti alany segítségére is szüksége lesz. Többek között egy olyan személy lesz a segítsége, akinek a létezéséről a világ nem is tud: egy fiatal, megmagyarázhatatlan és emberfeletti képességekkel rendelkező lány, akinek még neve sincs, csak úgy ismerik, mint 008.

Gwenda Bond a könyvvel (fotó forrása: a szerző Instagram oldala)
Gwenda Bond a könyvvel (fotó forrása: a szerző Instagram oldala)

Gwenda Bond amerikai származású New York Times bestseller szerző. A Vermont College képzőművészeti szakán szerzett Master of Fine Arts fokozatot. Munkássága során young adult könyvsorozatot készített például a DC Comics képregény-univerzumból ismert Lois Lane-ről, újságíróként pedig a Publishers Weeklynek, a Locusnak és a Los Angeles Timesnak is dolgozott. Szintén íróként tevékenykedő férjével, egy macskájával és három kutyájávala Kentucky állambeli Lexingtonban él egy százéves házban.


Vidd hírét!
  •  
  •  
  •