Játék: nyerd meg Nicolas Barreau új regényét!

Vidd hírét!
 
 

Nicolas Barreau-nak eddig hat könyve jelent meg magyarul (mi ötről írtunk kritikát az oldalon), a hetedik, a Piciny csodák kávézója pedig február elején érkezik a könyvesboltokba. A könyv megjelenése apropóján játékot szervezünk, amelynek végén a helyes megfejtők között a regény három példányát sorsoljuk ki.

Az alábbi 11×8-as téglalapot öt különböző méretű és formájú részre osztottuk. Mindegyik szabálytalan részbe egy Barreau-regény címét kell beírni. (Az összes eddigi Barreau-könyvet itt találod.) Mindig az adott szektor bal felső sarkából kiindulva, balról jobbra haladva kell beírni a címeket, szünet nélkül, mindig csak a betűket használva. Mindegyik cím egy szektorba talál (azaz nincs olyan szabálytalan terület, amibe több cím is passzolna), és mindegyik szektor teljesen megtelik egy címmel.

Ha sikerült mindegyik formába beírni az oda passzoló címet, akkor a sárga színű négyzetekben lévő betűket kell összeolvasni. Ezek az egyik Barreau-regény főszereplőjének a nevét adják. A kérdés, amelyre alább az űrlapon adhatsz választ: melyik regénynek a főszereplőjéről van szó?

Ha sikerült minden szabálytalan cellába beírni egy Barreau-regénycímet úgy, hogy a háló minden négyetét betű foglalja el, akkor olvasd össze a sárga négyzetek betűit balról jobbra, illetve fentről lefelé haladva. Az egyik Barreau-regény főszereplőjének a neve lesz az. Melyik regényben szerepelt?

Ez a játék véget ért. A helyes megfejtés: Álmaim asszonya.

A szerencsés nyertesek:
Makrai Éva
Dávid Helga
Simon Zsuzsa

Nicolas Barreau: Piciny csodák kávézója (Park, 2020)

A nyereményről:

A 25 éves Nelly retteg a repüléstől, hisz a jelekben, és nem az a típus, aki egyszer csak kiveszi minden megtakarított pénzét a bankból, vásárol magának egy méregdrága piros táskát, majd egy hideg januári reggelen hanyatt-homlok otthagyja Párizst, és Velencébe utazik. De olykor történnek dolgok, melyek felborítják az ember életét. Például egy fájdalmas szerelmi csalódás vagy egy régi könyvben olvasott, talányos mondat. Néha el kell veszítenünk a talajt a lábunk alól ahhoz, hogy a hetedik mennyországba jussunk…

Fontos! A játékban való részvétel feltétele a fenti űrlap kitöltése. Az űrlap kitöltésével a résztvevő beleegyezik, hogy nevét és emailcímét a játék végéig az Olvasoterem.com megőrzi. A neveket és email címeket harmadik félnek nem adjuk át, és a játék lebonyolítása után (2020. február 1-jén) törölni fogjuk.


Vidd hírét!