7 könyv, amivel játékosan segítheted az otthontanulást

Vidd hírét!
  •  
  •  

Most olyan különös, és a mindenki számára megterhelő időszakot élünk, amiben az otthonunk, ahol korábban a család összegyűlt, együtt főzött és nagyokat beszélgetett, életünk első számú színterévé vált: az otthonunk lett az iskola, a munkahely, a játszótér, és persze szórakoztató központ is. Ez nemcsak ránk, de gyerekeinkre is rengeteg pluszfeladatot hárít, amit sokszor rosszul viselnek, nem értik a miérteket és a hogyanokat. Ahhoz, hogy számukra könnyebbé tegyük ezt az időszakot, a Kolibri Kiadó összegyűjtötte azokat a könyveket, amivel otthon lenni játék, tanulás és szórakozás is egyben.


Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból

Honfoglalás, csata, királyi esküvő – vajon milyen szelfiket posztoltak volna ezekről az eseményekről Árpád-kori eleink, ha íj, bárd és lúdtoll helyett okostelefont tartanak a kezükben? Merthogy lelkesen posztoltak és kommenteltek volna, az tuti.

Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból (Kolibri, 2019)

Árpád vezér, István király, Gizella királyné, Szent Margit vagy épp Gellért püspök ezeken a rendhagyó történelemórákon hús-vér emberként jelennek meg: örülnek, sírnak, és persze húzzák egymást. És hogy mi történhetett valójában – mi az, amit a történészek biztosan tudnak –, a fejezetek végén található összefoglalókból derül ki.

A kötetet Rátkai Kornél és Bertothy Ágnes illusztrálta. A sorozat következő része, a 25 szelfi a török korból már készül, 2020-ban az is megjelenik.


Frank Schwieger: Zeusz és bandája / Caesar és bandája

Ha a gyermeket érdekli a mitológia, a görög istenek világa, valamint az ókori Róma, akkor Frank Schwieger kötetei kellenek neki: A Zeusz és bandája és Caesar és bandája című könyvek felrázzák a görög mítoszokat és az ókori történeteket, és bemutatják az összes jó arcot az Olümposzon és Róma környékén úgy, ahogy még sosem olvastunk róluk.

Frank Schwieger: Zeusz és bandája / Caesar és bandája (Kolibri, 2019 / 2020)
Frank Schwieger: Zeusz és bandája / Caesar és bandája (Kolibri, 2019 / 2020)

Ezek a könyvek tele van kihagyhatatlan történetekkel a legmenőbb antik istenekről és hősökről. Vigyázat, a könyv súlyos, nyolc napon túl gyógyuló nevetőizomgörcsöket okozhat!


Rebecca Rapaport: Gyerekjáték a matek

Ez a könyv azt próbálja megmutatni, milyen izgalmas és élvezetes is valójában a matematika. A kötet több mint 50 játékos feladatot tartalmaz, amelyeken keresztül megismerhető e tudományág számos érdekes területét.

Rebecca Rapaport: Gyerekjáték a matek (Kolibri, 2020)

A Gyerekjáték a matek olyan titokzatos és gyönyörű területekre kalauzol, ahol többnyire csak a képzett matematikusok szoktak barangolni. Ez a színes és lenyűgöző birodalom most a kicsik előtt is kitárja kapuit.


Roald Dahl: Georgie csodás kísérletei

Lápi Georgie létrehozta a saját csodaszérumát, hogy móresre tanítsa az undok-utálatos-hörgős-morgós nagyiját. Ezt semmiképpen se próbáljátok ki otthon (eszetekbe se jusson!), de néhány tudományos kísérletet ti is elvégezhettek.

Roald Dahl: Georgie csodás kísérletei (Kolibri, 2019)

Kotyvasszatok otthon valódi trutyit, vagy építsétek meg a saját vulkánotokat – ezek a fantasztikus, lépésről lépésre bemutatott kísérletek könnyen elvégezhetőek, és csupa olyan alapanyag szükséges hozzájuk, amelyeket otthon is megtalálhattok. Roald Dahl mesteri meséje minden fiatal tudóst meg fog ihletni.


Katharina Von der Gathen & Anke Kuhl: Az állatok szerelmi élete

Gondolkodtál már azon, hogy az állatok is lehetnek szerelmesek vagy féltékenyek? Melyik állatot lehet levenni a lábáról egy szép szerelmes dallal és ki az, akinek csak az ajándékok számítanak? Hogyan harcol az izomagy pézsmatulok társáért? Kik azok, akik biztosra mennek és miért fáj néha a szerelem? Milyen anyuka a hátizsákos óriás-tutajpoloska és milyen az élet egy szurikáta családban? Ha téged sem hagynak nyugodni ezek a kérdések, ez a könyv éppen neked való!

Katharina Von der Gathen & Anke Kuhl: Az állatok szerelmi élete (Kolibri, 2019)

Az állatok szerelmi életéből nemcsak ezekre találod meg a választ, de megtudhatod, hogy a legkülönfélébb állatok:

  • hogyan ismerkednek,
  • milyen sokféle és meglepő módon élnek szexuális életet,
  • hogyan hozzák világra
  • és miként nevelik fel az utódaikat.

Ebben a könyvben sok vicces és meglepő, hátborzongató és különleges, ismerős és szokatlan dolgot találsz majd az állati szerelem végtelen sokféleségéről. Egyvalami azonban egészen biztos: semmi sem lehetetlen!


Bosnyák Viktória: Mantyusok – Bátorság, Tomi!

Ki ne szeretne kiskutyát? Tomi is vágyik rá, de ahhoz le kell küzdenie félénkségét. Ha ez sikerül, nemcsak kutyát kap, de, bármilyen hihetetlen, vele együtt egy manót is. Kíváncsi vagy, hogyan?

Bosnyák Viktória: Mantyusok – Bátorság, Tomi! (Kolibri, 2017)

Végre ismét olvasható Bosnyák Viktória nagy sikerű Mantyusok- sorozata! A kötetekhez Rippl Renáta készített új és imádnivaló rajzokat, a lehető legkönnyebben olvasható betűk kialakításában pedig a kiadó segítségére volt a diszlexiával foglalkozó Meixner Alapítvány. A meséhez otthon is könnyedén eljátszható drámapedagógiai feladatok is kapcsolódnak.


Vidd hírét!
  •  
  •