James Patterson és Bill Clinton újabb thrilleren dolgozik

Vidd hírét!
  •  
  •  

Korunk egyik legtermékenyebb és legolvasottabb regényírója 2018-ban az Amerikai Egyesült Államok 42. elnökével közösen publikált egy thrillert. Az elnök eltűnt című regény világszerte nagy sikert aratott, több mint három millió példányt adtak el belőle, a Showtime pedig tévésorozatot készít a könyv alapján; magyarul a 21. Század Kiadó gondozásában jelent meg. A sikeres együttműködés szülhette a következő közös regény ötletét: az egykori elnök és az Alex Cross-regények szerzője újabb thrillert ír, amely 2021-ben fog megjelenni.


A The President’s Daughter című regény egy volt amerikai elnökről szól, aki most New Hampshire-ben él, vidéken, és akinek a lányát ismeretlen tettesek elrabolják. Az elkövetők bosszúból cselekednek, a háttérben az Egyesült Államok által korábban végrehajtott dróntámadások állnak. Drónokat megfigyelés céljából már Clinton elnöksége alatt is használt az Egyesült Államok hadserege, de fegyverzettel felszerelve csak az utódja, George W. Bush idejében vetettek be. A történethez Patterson a műfaj jellemzőit, az izgalmakat biztosítja, míg Clintonnak köszönhetően olyan apró részletek gazdagítják a cselekményt, amelyeket csak egy elnök ismerhet.

James Patterson és Bill Clinton az első közös thrillerükkel
James Patterson és Bill Clinton az első közös thrillerükkel

A könyv az Alfred A. Knopf (Clinton könyveinek kiadója) és a Little, Brown and Company (Patterson könyveinek kiadója) közös kiadványa lesz. Különálló sztorira számíthatunk, a kiadói közlemény szerint a sztori egyáltalán nem kapcsolódik a szerzők előző közös regényéhez. A könyv angolul 2021 júniusában fog megjelenni; magyar fordításról egyelőre nincs információnk.

Bill Clinton az Associated Press által idézett közleményben azt mondta: soha nem gondolta volna, hogy egy olyan regényíróval fog közösen könyvet írni, mint Jim, azt meg főleg nem, hogy kettőt. Hozzátette, hisz benne, hogy az olvasók olyan élvezettel fogják olvasni a következő thrillerüket, mint amilyen élvezettel ő dolgozik rajta. Patterson a maga részéről a Clintonnal való együttműködés lehetőségét méltatta. A közleményben azt állítja, a Clinton elnökkel való közös munka karrierje egyik fénypontja, és nagyon izgatott, hogy másodszor is dolgozhat vele.

Az eredeti ötlet, miszerint Patterson és Clinton közösen írjon egy thrillert egy washingtoni ügyvédtől, bizonyos Robert Barnett-től származik. Állítólag mindketten kölcsönösen meglepődtek, amikor megtudták, hogy a másik fél szívesen dolgozna vele egy könyvön. A következő regényük témája első látásra érzékenyen érintheti az egykori elnököt, hiszen neki is van egy lánya, de Barnett sietett hangsúlyozni, hogy a The President’s Daughter teljes mértékben fikciós mű.


Vidd hírét!
  •  
  •