2021-ben új gyermekkönyvvel jelentkezik J.K. Rowling

Vidd hírét!
  •  
  •  

J. K. Rowling 2021-ben új varázslatos gyermekkönyvvel jelentkezik; a The Christmas Pig október 12-én egyszerre több mint húsz nyelven jelenik meg, többek között magyarul is. Rowlingnak ez az első gyermekekhez szóló regénye a Harry Potter-sorozat óta.


Bár tavaly Az Ickabog című meséjét világszerte elérhetővé tették a gyermekek számára, az a történet még a legendás regénysorozat előtt született, így Rowling már alig várja, hogy The Christmas Pig megjelenésével idén télen újra kapcsolatba léphessen a fiatalabb olvasókkal.

A The Christmas Pig egy szívmelengető, mágikus, és izgalmas történet barátságról, és a szeretet erejéről. A könyv főszereplője, Jack, és annak jóbarátja, egy plüssmalac, Dur Pig, azaz DP, aki jóban-rosszban együtt volt a kisfiúval – egészen addig a végzetes karácsony estig, amikor DP elveszett. A karácsonyi időszak viszont a csodák ideje, és ilyenkor akár még a játékok is életre kelhetnek. Ez történik Jack új játékával is, amely DP-t hivatott helyettesíteni, és amelyik a Christmas Pig (szabad fordításban: Karácsony Malac) nevet viseli. Az új játéknak merész ötlete támad, és Jackkel közösen egy mágikus utazásra indulnak, hogy megkeressék Jack legjobb barátját.

Az önálló történet nem kapcsolódik J.K. Rowling korábbi munkáihoz, 8 éves kortól ajánlott, és ahogy azt már megszokhattuk, tökéletes olvasmányélmény lehet az egész családnak, a világ egyik legnagyobb mesélőjétől.

„Nagyon örülünk, hogy a magyar olvasók az eredeti, angol kiadással egy időben élhetik át Jack és új barátjának varázslatos útját. Biztos vagyok benne, hogy sok-sok gyerek szerte a világon és Magyarországon is nagyon izgatott J. K. Rowling új története miatt. Tóth Tamás Boldizsár, a Harry Potter-könyvek kiváló fordítója dolgozik a regény magyar változatán” – árulta el Szemere Gabriella, a Central Kiadói Csoport, az Animus Könyvek vezetője.

Forrás: JKRowling.com, Animus Kiadó


Vidd hírét!
  •  
  •